Hillary’den Ermeni iddialarına destek…

Clinton’ın Ermeni kuruluşlarına gönderdiği bu açıklama, Demokrat Partideki en güçlü rakibi senatör Barack Obama’nın aynı yöndeki duyurusundan birkaç gün sonra geldi.
 Başkan adayları arasında Ermeni tasarılarını en fazla destekleyen kişinin kendisi olduğunu kaydeden Clinton, ‘‘başkan olarak’’ kendisinin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyacağını söyledi.

Clinton, halen Kongrenin iki kanadı Temsilciler Meclisi ve Senatoda bekleyen Ermeni tasarılarının geçmesini desteklediğini de belirtti.

Clinton, senatörlüğü döneminde Senatoya sunulan Ermeni tasarılarını imzasıyla desteklemiş, ancak geçen ekimde Boston Globe gazetesinin yöneticileriyle yaptığı bir görüşmede, Temsilciler Meclisindeki son tasarının geçmesi ihtimaline ilişkin kaygısını dile getirerek Ermenilerin tepkisini toplamıştı.

Obama da geçen hafta sonu yaptığı açıklamada, başkan seçildiği takdirde Ermeni iddialarını tanıyacağını ve Kongrede halen bekleyen Ermeni tasarılarının geçmesini destekleyeceğini söylemişti.

Clinton ve Obama’nın son açıklamaları, Ermenilerin güçlü olduğu yerler dahil toplam 24 eyalette 5 Şubat ve öncesinde yapılacak başkanlık ön seçimleri yaklaşırken geldi.

Hillary Clinton’ın eşi eski başkan Bill Clinton ise görevde olduğu ekim 2000’deki son dakika müdahalesiyle, bir Ermeni tasarısının Temsilciler Meclisinden geçmesini engellemişti.

1165510cookie-checkHillary’den Ermeni iddialarına destek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.