Hindistan’a silah sattı

Anlaşma, Rusya’nın Hindistan pazarındaki konumunu güçlendirmek amacıyla dün bu ülkeye gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Hindistan Başbakanı Manmohan Singh tarafından imzalandı.

Putin ile Singh arasında yapılan görüşmenin ardından imzalanan anlaşma, Hindistan’a 42 adet Sukhoi 30MKI tipi avcı savaş uçağı 71 adet Mi-17 V5 tipi askeri helikopterin teslimini içeriyor. Hindistan avcı savaş uçakları için 1.6 milyar dolar, askeri helikopterler için de 1.3 milyar dolar ödeyecek.

Rusya’nın Hindistan’a satmayı planladığı Mi-17 V5 tipi helikopterler nakliye amacıyla kullanılıyor. 30 asker kapasiteli helikopterler, 4 ton yük taşıyabiliyor. Bu helikopterler aynı zamanda füze ve ağır silahlarla da donatılabiliyor.

AFGANİSTAN DA KONUŞULDU

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, Putin’le bir araya gelmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, görüşmede, Afganistan da dahil olmak üzere bölgedeki güvenlik durumunu ele aldıklarını söyledi.

Singh, “Hindistan ve Rusya, istikrarlı, birleşmiş, demokratik ve refah içinde, aşırılık yanlısı şiddetten arınmış bir Afganistan konusunda aynı amacı paylaşıyor” dedi.

TİCARET HACMİ 10 MİLYAR DOLAR

Rusya ile Hindistan arasında, 2000’den itibaren 6 kat artarak, bu yıl içinde 10 milyar dolara ulaşması beklenen ticarette son yıllarda bir düşüş görülüyor.

Hindistan, Rus silah sanayinin bir numaralı müşterisi olmasına karşın, Rusya’nın son yıllarda milyarlarca dolarlık silah sözleşmelerini Batılı silah üreticilerine kaptırmış olması dikkati çekiyor.

1367880cookie-checkHindistan’a silah sattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.