Hindistan’da Sevgililer Günü protestosu

Başkent Yeni Delhi’nin merkezinde toplanan radikal Hindu Shiv Sena partisi üyesi 100 kadar kişi, “Sevgililer Gününe ölüm”, “Kahrolsun Batı kültürü” ve benzeri sloganlar attı.

Sevgililer Günü kutlamaları ve adetleri, özellikle son 20 yılda dünya ekonomisine daha çok açılması nedeniyle Hindistan’da giderek yaygınlaşıyor.

Shiv Sena Kuzey Bölgesi Başkanı Jai Bhagwan Goel, protestoda yaptığı konuşmada, Sevgililer Gününü kastederek, “Bu, ülkemizin gençlerini yanlış yönlendirmeyi amaçlayan bir komplo” dedi.

Birkaç “Sevgililer Günü kartı” yakan Goel, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Amerika’da 11 veya 12 yaşındaki evlenmemiş kızların bile anne olduğunu ve her saniyede bir çiftin boşandığını bilmemiz gerekir. İşte onların kültürü bu. Burada bu kabul edilemez” diye konuştu.

Goel ve taraftarları, Sevgililer Günü için özel servis yapan bir restorana yürüyüşlerini polisin engellemesinden sonra dağıldı.

Batı’daki Jaipur kentinde ise onlarca Shiv Sena taraftarı, Sevgililer Günü kartlarını yaktı ve parklarda gezen çiftleri rahatsız etmek için kentin ana parkına girmeye çalıştı. Ancak polis, grup üyelerinin parka girmesini engelledi. 40 kadar radikal Müslüman ise Keşmir’in başkenti Srinagar’ın popüler restoranların bulunduğu bölgesinde gösteri yaptı.

Peçeli Müslüman kadınlar, bazı restoranlara girerek, yemek yiyen çiftlere, “İslam dışı” Sevgililer Günü kutlamalarından uzak durmalarını ve evlerine gitmelerini söyledi.

Keşmir’deki tek ayrılıkçı Müslüman kadın örgütü “Dohteran-ı Millet” (Milletin kız kardeşleri) grubunun lideri Asya Andrabi, Sevgililer Günü kutlamalarını kastederek, “Sevgililer Günü İslam’a, ahlakımıza ve kültürümüze aykırıdır. Bu tür ahlaksızlıkları hükümet teşvik ediyor” dedi.

Bu protestolara rağmen Hindistan’ın değişik kentlerinde isteyenlerin Sevgililer Gününü kutlamaya devam ettiği, özel hediyelerin satıldığı, bazı restoranların çiftlere özel indirimli, mum ışığında yemek servisi yaptığı, bazı kişilerin de gazetelere ilan vererek sevgililerine aşklarını ilan ettiği belirtildi.


 

1146260cookie-checkHindistan’da Sevgililer Günü protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.