Hitler, Yahudi bir kıza aşık olmuş…

Alman Nazi lideri Adolf Hitler hakkında yeni bir anı kitabı yayımlanmaya hazırlanıyor. Adolf Hitler’i çocukluk yıllarından bu yana tanıyan August Kubizek, Hitler’in politika anlayışı, arkadaşları ve annesiyle olan ilişkisi ve ruhsal durumuyla ilgili bilgiler içeren hikayeler yazmıştı.

Kubizek’in ‘The Young Hitler I Knew’ (Tanıdığım Genç Hitler) kitabı tam yetmiş yıl sonra sir unvanlı Profesör Ian Kershaw tarafından derlenerek biyografi haline getirildi. 260 sayfalık kitap, 15 Eylül’de İngiltere’de satışa çıkarılacak.

KIZ GÜLÜMSEDİĞİ ZAMAN DÜNYA HİTLER’İN OLUYORDU

Avusturya’da Linz yakınlarında 20 Nisan 1889’da doğan Hitler’in gençliği de Linz ve Viyana’da geçti. Hitler, Kubizek ile 1904’te yani 15 yaşında tanıştı. Kubizek, anılarında Hitler’in Yahudi kökenli bir kıza aşık olduğu şöyle anlatıyor:

“Adı Stefanie Isak’tı ve ince, uzun boylu ve sarışındı. Çok güzel gözleri vardı. Varlıklı aileden geldiği belliydi, şık giyiniyordu. Hitler’le bir gün caddede yürürken onu gördük. Hitler ‘Biliyor musun ben ona aşığım’ dedi. O dönemler bu cadde gençlerin tanıştıkları bir yerdi. Ancak üstü başı dökülen Hitler, kızla yakınlık kuramadı. Bir kere kız Hitler’e gülmüştü. Hitler’in sevincini görmeniz gerekirdi. ‘Görüyor musun o da bana aşık’ diye bağırdı. Hitler kızın kendisine bakmadığı zamanlar tüm dünyayı yıkacakmış gibi görünüyordu. Geceler boyu Stefanie’nin bir başka erkeğe ilgi duyup, duymadığını düşünüp çılgına dönüyordu. Ancak, bu aşk karşılıksız kaldı ve galiba zamanla irtibatını da kaybetti.”

ASLA DANS ETMEYECEK

Hİtler kızın dansı çok sevdiğini duymuş. Bana, ‘Sağır olduğunu ve dans eden insanların arasında bulunduğunu düşünsene. Bu kişilerin hareketlerini görüyorsun. Tüm bu insanların yaptıkları aptalca gelmez mi? Asla dans etmek istemiyorum! Anlıyor musun? Eğer Stefanie benim karım olursa, o da dans etmeyecek’ diye dert yandı.

İNTİHARI BİLE DÜŞÜNDÜ

Stefanie’yİ kaçırmak gibi çılgınca bir fikre de kapıldı. Ben de yardım istedi. Bunun için planlar yaptı ama gerçekleştiremedi. Hatta, Stefanie için intiharı bile düşündü. Nehre atlamayı planlıyordu. Ama yine de aklı ondaydı. Sürekli bana ‘Acaba Stefanie de benimle birlikte atlar mıydı’ diye soruyordu. Fakat, bir kez bile nehrin kıyısına gitmedi. (Akşam)


 

1136290cookie-checkHitler, Yahudi bir kıza aşık olmuş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.