Hitler’in zeplini bulundu

1947 yılında gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ve Sovyetler tarafından batırıldığı iddia edilen Nazi zeplini, Polonyalı denizcilik şirketi Petrobaltık’ın, Baltık Denizi’ndeki ham yağ araştırmaları sırasında bir tesadüf sonucu bulundu.

Cape Rozewie’nin 40 mil kuzeyinde ve 80 metre derinlikte keşfedilen zeplin, yaklaşık 250 metre uzunlugunda,30 metre genişlik ve yüksekliğe sahip.

Baltık Denizi derinliklerinde yarım yüzyıldır yatan zeplin, artık gün ışığına çıkarılacağı günü beklerken, Polonya Deniz Kuvvetleri’ne bağlı ‘Arctowski’ adlı uçak gemisi, 20.Yüzyılın bu gizemli batığını gün ışığıyla buluşturmak üzere harekete gectikleri belirtiliyor. 

GRAF ZEPPELİN?

Nazilerin ünlü uçak gemisi zeplin, adını Alman asıllı olan ve 1836’da Baden, Konztans’da doğan Ferdinand von Zeppelin’den alır. Ömrü cephelerde geçen bir Alman subayı Zeppelin, zepline olan aşkı nedeniyle “sanayici” olmaya karar verir.

1890’da emekli olunca kollarý sıvar ve adamlarıyla geceli gündüzlü çalışır. 2 Temmuz 1900’da, 128 metre uzunluğunda olan ve saatte 30 km. hiz yapan LZ-1’i havalandırmayı başarır.

Alman hükümeti bu çalışmalara ilgisiz kalmaz, onları saldırı amaçlı zeplinler yapmaya yönlendirir ve bir donanma kurar.

Zeplinler yekpare gibi görünseler de kafes kafestirler ve her hücreye ayrı ayrı gaz basarlar. Hatta bir zaman sonra her hücreye bir balon sıkıştırır, riski dağıtırlar. Almanlar bu işi ciddiye alır, hem iskeleti büyütür hem motorları güçlendirmeye bakarlar.

Nitekim “Graf Zeppelin” adı verilen gök gemisi, Eylül 1928’de hizmete girer ve 133’ü okyanus aşırı olmak üzere 590 seferi kazasız tamamlayarak toplam 1.6 milyon kilometreyi arkada bırakır.

1133120cookie-checkHitler’in zeplini bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.