Hizbullah 2 askere karşı isteklerini iletti

Örgüt, 2 İsrail askerinin serbest bırakılmasına ilişkin herhangi bir anlaşmaya, 1979’da kuzey İsrail’de bir baba ile kızının ve bir polisin öldüğü saldırıda rol oynayan Semir Kantar’ın serbest bırakılmasının dahil edilmesini istiyor.

Bir BM arabulucusunun, Hizbullah ile İsrail arasında anlaşma sağlanması için gelecek hafta bölgeye gelmesi bekleniyor.

Hizbullah, 12 temmuzda İsrail’in kuzey sınırında devriye gezen, sahil kenti Hayfa yakınlarındaki Kiryat Motskin kasabasından 26 yaşındaki Eldad Regev ile İsrail’in kuzeyindeki Nehariye kentinden 31 yaşındaki Ehud Goldwasser’i düzenlediği baskınla kaçırmıştı.

Semir Kantar: Örgütün serbest bırakılmasını istediği 44 yaşındaki Semir Kantar, cezaevinde en uzun süre kalan mahkum sıfatını taşıyor. Kantar, bir Filistinli militan grubu tarafından İsrail’in kuzeyine 1979’da düzenlenen saldırı sırasında yakalanmıştı.

Nesim Nisr: Serbest bırakılması istenen diğer mahkum, Holon kasabasından İsrailli Arap olan Nesim Nisr, 2002’de casusluk yaptığı için hapse atılmıştı.

Yahya Skaf: İsrail cezaevi yönetimi, 1978’de yakalanan Yahya Skaf’ı ise cezaevinde tuttuğunu yalanlıyor. Yönetim, cezaevinde “yasadışı bir yabancının” bulunduğunu belirtiyor, ancak bu konuda ayrıntı vermiyor.

İsrail cezaevi yönetimi, cezaevinde 28 Lübnan kökenli mahkum bulunduğunu; bunların bazılarının adi suçlardan tutulduğunu, bazılarınınsa “güvenlik suçlarından” mahkum olduğunu belirtiyor.

 

1136610cookie-checkHizbullah 2 askere karşı isteklerini iletti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.