Hizbullah’ın gerekçeli kararı tamam

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan 765 sayfalık kararda, terör örgütü Hizbullah’ın bölgede işkenceyle sorgulayıp öldürdüğü çok sayıda kişinin nereye gömüldüğünün tespit edilemediği belirtildi.

Kararda, 1990-1995 yıllarında bölgede terör örgütleri PKK ile Hizbullah mensupları arasında yoğun çatışmalar yaşandığı, bu çatışmalarda, aralarında gazeteci, öğretmen, doktor, parti yöneticisi, milletvekili, sendikacı, cami imamı ve esnafın da bulunduğu yüzlerce kişinin öldürüldüğü veya kaçırıldığı için akıbetinin tespit edilemediği kaydedildi.

Kaçırılan kişilerin kara çarşaf giydirilerek başka şehre götürüldüğü belirtilen kararda, sorgulanıp öldürülen şahısların cesetlerinin buzdolabının içinde hücre evlerine taşınıp gömüldüğü bildirildi.

İran’da bir süre siyasi ve askeri eğitim alan örgüt yöneticilerinin Türkiye’ye gelip terör örgütü Hizbullah’ın temel yapısını oluşturmaya başladığı ifade edildi.

Kararda şöyle denildi:

”Toplumu inananlar (Müslümanlar) ve geri kalanlar (kafirler) diye kesin bir çizgi çizerek, biz ve onlar olarak ayırmıştır. Demokratik laik devlet, din düşmanı olarak görülmüştür. Örgüt yöneticileri, örgüt üyelerine, laik düşüncede olanları, sol görüşlü olanları ve PKK terör örgütü mensubu ve sempatizanlarını hedef olarak göstermiş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Lions ve Rotary kulübünü izlemeye alıp haklarında bilgi toplamaları talimatını vermiştir.”

Terör örgütü Hizbullah’ın örgütsel yapılanmasında, cami örgütlenmesinin en önemli yapıyı oluşturduğu belirtildi.

1212150cookie-checkHizbullah’ın gerekçeli kararı tamam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.