Hükümet insan haklarında çuvalladı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2006 yılı insan hakları raporu açıklandı. Raporun Polonya bölümünde, hükümetin güvenlik araştırması yasasının vatandaşların kişisel gizlilik hakklarını ihlal ettiği ve siyasi çıkarlar için kullanılmasına kapı araladığı öne sürüldü. 

Polonya hükümetinin genel anlamda vatandaşlarının insan haklarına saygı gösterdiği fakat bazı bölgelerde sorunlar yaşandığı da raporda yer aldı.

Polonya’daki hapishane koşullarının yetersiz olduğu ve hapishanelerin normalin çok üzerinde doldurulduğu vurgulanan raporda, adalet sisteminin imkansızlıklar içerisinde işlediği de belirtildi.

Raporda ayrıca, sosyalist dönemden kalan yasalar ve düzenlemelerin, konuşma özgürlüğü ve basın özgürlüğünü kısıtladığı, Yahudilere yönelik ırkçı saldırıların devam ettiği, eşcinsel ve lezbiyenlere toplumsal baskı uygulandığı ve şiddet olaylarının arttığı ifadesine yer verildi.

FOTOĞRAF: Hükümetin eşcinsel hakları ve çevre dostlarının gösterilerine sert tepki göstermesi başta AB olmak üzere insan hakları kuruluşlarının da eleştirilerine neden oluyor…

1147510cookie-checkHükümet insan haklarında çuvalladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.