Hükümet saçma soruyu yanıtlamayacak

Adalet Bakanı Lord Falconer, konuyla ilgili olarak Guardian gazetesine yazdığı makalede, hükümetin açıklıktan ve şeffaflıktan yana olduğu için bir yıl önce bu yasayı çıkarttığını hatırlatarak, halkın yaklaşık 10.000 hükümet biriminden istediği bilgiyi alabilmesini hedeflediklerini belirtti.


Polis teşkilatından okullara, hastanelerden belediyelere kadar bütün resmi kuruluşların halkın istediği bütün bilgileri vermekle yükümlü olmalarını sağlayan yasanın sınırlarını, kamu hizmetlerini yürüten özel kuruluşları da içine alacak şekilde genişleteceklerini kaydeden Lord Falconer, yasanın kapsamında ise sınırlama yapacaklarını bildirdi.


SAÇMA SORULAR


Lord Falconer, yasanın çıkartılmasından bu yana Eğitim Bakanlığı’na ”Bakanlık binanızda kaç pencere var?” diye soranların ya da bir başka resmi kuruluşa ”Bir yılda kaç top tuvalet kağıdı tüketiyorsunuz?” sorusunu yöneltenlerin bulunduğunu ifade ederek, ”Resmi kurumlar bu saçma-sapan sorulara yanıt vermekten, gerçekten ciddi soruları yanıtlamaya fırsat bulamıyor. Bu nedenle sorumsuzca yöneltilen soruların yanıtlanmamasını sağlayacak yeni bir sınırlamaya ihtiyaç duyuyoruz” dedi.


Yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana resmi kurumlarca halka 16.000 bin konuda yanıt verildiğini belirten Lord Falconer, halkın yararına olan bütün yanıtların verilmesine devam edileceğini kaydetti.

786570cookie-checkHükümet saçma soruyu yanıtlamayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.