‘Hükümet terör konusunu kavrayamadı’

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında, terörün, sebepsiz ve amaçsız bir öldürme saplantısı, sadece bir psikolojik saldırganlığın yansıması olmadığını ifade ederek, “Kan içici insanlar mı zannediyorsun sen onları. Onlar, siyasi amacı olan insanlar. O siyasi amaç için kan döküyorlar” diye konuştu.


Hükümetin, bunu kavramadığını ileri süren Baykal, “Hükümetin, bu konudaki politikasını, bir yandan o çevrelerle sıcak ilişki kurma, onlardan destek alma ihtiyacı belirliyor. ‘Bu bölgeyi dizayn etmek isteyen güçlü çevrelerin suyuna giderek, onlarla sıcak, olumlu ilişkiler kurarak, onların desteğini alarak Türkiye’de ayakta kalma ihtiyacı yatıyor’ ikinci olarak da bu. Türkiye’nin terör açmazı, bu iktidarın bu özelliklerinden kaynaklanan açmazdır” dedi.
Bütün dünyaya, Aktütün Karakolu’na yönelik saldırının terör eylemi olduğunu anlatmayı başardıklarını belirten Baykal, “Ama kendi içimizde birilerine anlatmayı başaramadık. Terörü birlikte tarif edemiyoruz, kınamıyoruz, teröre birlikte karşı duramıyoruz, terörü kınamıyoruz, hak biliyoruz, meşrulaştırmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.


Hiçbir demokratik ülkede, terör yapanları himaye etmeye, övmeye, terörü sahiplenmeye, teröre destek vermeye izin verilemeyeceğini söyleyen Baykal, bunlara izin verilmesi halinde terörle mücadelenin başarılı olamayacağını dile getirerek, son dönemde ciddi terör olayları yaşayan İspanya ve İngiltere’nin, terör olaylarını kınamayanları meşru saymadığını kaydetti.

1067610cookie-check‘Hükümet terör konusunu kavrayamadı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.