Hükümetin KKTC’ye 20 Temmuz çıkarması

20 Temmuz törenlerine katılmak amacıyla gelecek Erdoğan, Kıbrıs konusunda TC-KKTC heyetleri arasında yapılacak toplantıya katılacak. Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun I. Etabı’nı açıp, II. Etabı’nın temelini atacak olan Erdoğan ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Binası ve Dipkarpaz Ortaokulu’nun açılışını yapacak.


KKTC’ye Erdoğan’la birlikte Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanları Ali Babacan ile Kürşat Tüzmen, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Enerji Bakanı Hilmi Güler ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da geliyor. 14 milletvekilinin de bulunduğu heyette ayrıca Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ertuğrul Apakan da yer alıyor.


CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA TOPLANTI


Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürlüğü’nden elde edilen bilgiye göre TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet yarın saat 11.45’te adaya gelecek. Erdoğan saat 13.15’te Başbakan Ferdi Sabit Soyer’i, 14.00’te Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu’nu ziyaret edecek.


Erdoğan, saat 14.30’da Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edilecek. Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmenin ardından saat 15.15’te heyetler arası görüşmeye geçilecek. Heyetler arası görüşme de Cumhurbaşkanlığı’nda yer alacak.


TC Başbakanı Erdoğan yarın saat 16.30’da I. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı ziyaret edecek. Gazimağusa’da saat 17.00’de şehir turu yapacak Erdoğan saat 21.00’de, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la yemekte bir araya gelecek. Cumhurbaşkanlığı İkametgâhı’ndaki yemeğe Erdoğan ile Talat’ın eşleri de katılacak.


TÖRENLERE KATILACAK


Erdoğan, 20 Temmuz sabahı Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılacak. TC Başbakanı Erdoğan saat 16.30’dan itibaren Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelecek. Erdoğan CTP ile saat 16.30’da, DP ile 17.00’de, UBP ile 17.30’da ve BDH ile 18.00’de görüşecek. Bu görüşmeler Cumhuriyet Meclisi’nde yapılacak.


GAÜ’de saat 18.45’te gerçekleşecek törende Erdoğan’a “Siyaset bilimi” alanında verilen “Onursal Doktora”sı takdim edilecek.


Erdoğan, saat 19.30’da Cumhurbaşkanı Talat’ın Dome Otel’de vereceği resepsiyona, saat 21.00’de de Girne Kalesi’ndeki “Yeşilada’nın Türküsü” konserine katılacak.


4 AÇILIŞ YAPACAK


TC Başbakanı Erdoğan KKTC ziyaretinin son günü olan 21 Temmuz’da 4 açılışa katılacak. Girne’deki bir turistik tesisi saat 10.00’da açacak olan Erdoğan, saat 11.00’de Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun I. Etabı’nın açılışını yapacak ve II. Etabı’nın temelini atacak.


Erdoğan, saat 12.00’de Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’nin Köşklüçiftlik’teki binasının açılışını yapacak. Selimiye Camii’ndeki Cuma namazının ardından saat 16.00’da DAÜ Senato toplantısına katılacak olan Erdoğan’a Uluslararası İlişkiler alanında Onursal Doktora payesi takdim edilecek.


Dipkarpaz Ortaokulu’nu saat 17.45’te yapılacak törenle açacak olan Erdoğan, akşam saatlerinde adadan ayrılacak. Erdoğan ve beraberindeki heyetin adadan ayrılış saati henüz kesinleşmedi.


 



 

691210cookie-checkHükümetin KKTC’ye 20 Temmuz çıkarması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.