Hükümetten Gazianteplilere itidal çağrısı

Gaziantep’te Karşıkaya Polis Merkezi önünde meydana gelen patlamada 8 kişi öldü, 66 kişi yaralandı.

Olay sonrası tepkilerini göstermek isteyen bazı grupların BDP ilçe binasına yürüdüğü ve binayı ateşe vermeye çalıştığı haberleri geldi.

Telefonla katıldığı NTV canlı yayınında saldırıyı değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Gazianteplilere ‘soğukkanlılık’ çağrısı yaptı.

Saldırı için Gaziantep’in seçilmesinin nedeninin ‘kentte varolan kardeşlik atmosferini bozmak’ olduğunu dile getiren Çelik şunları kaydetti:

“Öncelikle Gaziantep’e ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ben bugün Gaziantep’teydim, orada geniş kitlelerle bayramlaştık. Daha sonradan Ankara’ya döndüm, ancak birkaç saat sonra sayın Beşir Atalay ile tekrar Gaziantep’e döneceğiz.

Acı hepimizin acısıdır. Masum insanlara yapılan bu saldırıyı yüreğinde hissetmeyen, insan bile olamaz. Saldırı için neden Gaziantep’in seçildiğine yönelik bir şeyler söylemek istiyorum. Gaziantep doğu ve güneydoğudan yoğun göç alan bir vilayetimizdir.

Neredeyse yarıya yakını Kürt vatandaşlarımızdan oluşan bir metropol şehrimizdir. Ancak Gaziantep’te bugüne kadar hep dostluk ve barış ortamı olmuştur. Gaziantep, bütün tahriklere rağmen terörün kirli elini uzatamadığı vilayetlerden birisiydi.

Terör örgütü bu saldırıyla ilde korku ve dehşet duygusu yaratmaya çalışıyor. Öncelikle bu saldırıyı AK Parti camiası adına şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz bu hadiseyi.

Bu hadise karşısında tepkilerini ortaya koymak isteyen bazı Gaziantepli vatandaşlarımız var. Onlara milletvekilleri olarak, kardeşleri olarak bir çağrıda bulunmak istiyorum. Terör örgütünün asıl amaçlarından biri budur. Kamuoyunda korku ve dehşet duygusu oluşturarak, kaos durumu oluşturmaya çalışıyorlar. İnsanların birbirlerine saldırmasını sağlamya çalışıyorlar.

Kesinlikle bu tuzağa düşmememiz gerekiyor. Geçenlerde de söylemeye çalıştığımız buydu. Terörün oluşturduğu psikolojik atmosfere mağlup olmamamız, teslim olmamamız gerekiyor. İnsanlarımızın terörün oluşturduğu gündemin peşine takılmaması gerekiyor.

İnsanlarımız insani ölçüler içinde tepkilerini ortaya koyabilirler, terörü lanetleyebilirler. Ancak sağduyulu kamuoyunun haklı olduğu halde haksız duruma düşecek tepkiler göstermemesi gerekliyor. Devletin güvenlik güçleri meseleye el koymuştur. Burada gereken ne ise yapılacaktır.

Halkımızın sağduyulu olmasını, sabırlı olmasını ve terörün tuzağına düşmemesi gerektiğini de özellikle belirtmek istiyorum.”

“SOSYAL MEDYAYA İTİBAR ETMEYİN”

Gaziantep’te 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrasında hükümet tarafından oluşturulan “kriz masası”nın başkanlığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin getirildi…

Şahin, resmi olanlar dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek vatandaşları ve basını uyardı.

1353070cookie-checkHükümetten Gazianteplilere itidal çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.