Hükümet’ten “‘intikam” hamlesi!

Hükümet, “psikolojik harp” olarak nitelediği operasyon süreci ve sonrasındaki gelişmelere karşı stratejilerini devreye sokuyor. Bu çerçevede, üç koldan tedbirlerin hızla devreye sokulacağı konuşuluyor.

ARINÇ: OPERASYON MAKAMI DEĞİLİZ

İdari ve siyasi tedbirlerin yanı sıra, işin yargı ve güvenlik boyutu da mercek altına alındı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Biz operasyon ve yargı makamı değiliz” diyerek, gerekli çalışmaları MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Müsteşarlığı’nın yapacağını vurgulamıştı.

TEFTİŞ KURULU DEVREYE GİRİYOR

Türkiye gazetesinin ulaştığı bilgilere göre; idari adımlardan biri Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun harekete geçirilmesi olacak. Kurul, özellikle soruşturmaya konu edilen Halkbank’a dönük uluslararası yıpratma kampanyasını deşifre edecek.

DEVLET ‘SIZINTI’NIN PEŞİNE DÜŞTÜ

İdari adımlardan bir diğeri, ihmali bulunduğu tespit edilen bürokratların görev yerlerinin değiştirilmesi işlemine devam edilmesi. Başka emniyet müdürleriyle ilgili de inceleme başlatılması gündemde. Hükümet operasyonun yargı boyutundaki adımları da, gözden geçirmeye başladı. Gizli soruşturmanın görüntü, fotoğraf ve belgelerinin sızıntı kaynağının peşine düşüldü.

NEDEN 6 AY BEKLETİLDİ?

Aynı zamanda HSYK’nın UYAP’a bilgi verilmeden operasyonun nasıl yapıldığını incelemesi sağlanacak. Dinleme işlemlerinin hukuka uygun olup olmadığı, 14 aylık dinlemenin 6 ay önce sonuçlanmasına karşın bugüne kadar işlem yapılmaması gibi detaylar değerlendiriliyor.

MİT ARAŞTIRMA YAPIYOR

Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden savcılara dönük adımlar da atılacak. Olayın polisiye boyutunda ise, Emniyet’le birlikte MİT’in de kapsamlı bir araştırma yürüttüğü kaydediliyor.

EMNİYETTE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ DEVAM EDECEK

İstanbul’da 5 şube müdürüyle başlayan ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a kadar uzanan görev değişikliği sürecinin farklı illerle de devam edebileceği belirtiliyor.

Operasyon konusunda yaşanan “istihbarat” zafiyeti araştırılan konular arasında.

1404670cookie-checkHükümet’ten “‘intikam” hamlesi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.