Hoş Geldin, Ban Ki-Moon

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un bir ölçüde adadaki müzakerelere moral vermek ve büyük ölçüde de Cumhurbaşkanı Talat’a yaklaşan seçimlerde destek olmak amacıyla Kıbrıs adasına gelmesinden hiç rahatsız değilim. Hoş Geldi, sefalar getirdi.

Niçin ?

Bir ülkenin egemen ve bağımsız kalmak iradesi, bir başka ülke ya da etnik grubun azınlığı olarak asimile olup gitmemek konusundaki kararlılığı; dış unsurlardan çok, iç unsurlarla biçimlendirilir. Bunun tarihte sayısız örneği vardır.

Kıbrıs Türk halkı, Rum’un azınlığı olmayacağını 1974 öncesi şanlı mücadelelerinde olduğu gibi, 1974 sonrası gösterdiği bağımsız kalmak iradesiyle de kanıtlamıştır. Bu adadan nice siyasiler, devlet başkanları, BM sözcüleri ve temsilcileri, AB sözcüleri ve temsilcileri, BM Genel Sekreterleri geldi ve geçti. Rumların her zaman kirli oyunlar içinde olmalarına ve Kıbrıs Türklerini yok etme planlarını asla terk etmemelerine rağmen;

Kıbrıs Türkleri bugün hala ayaktalarsa, eşit ve adil, kalıcı, bütünlüklü ve işleyebilir bir çözümden asla kaçmıyorlarsa, egemen ve bağımsız devletlerini insanlık dışı ambargo ve izolasyonlara karşı yaşatmayı becerebiliyorlarsa; biz neden Ban Ki-Moon’dan korkacağız ki?

Ban Ki-Moon geliyorsa, Hoş gelir, sefalar getirir. Bizler BM Genel Sekreterinden neden korkacağız, ürkeceğiz?

Kıbrıs Türkleri, gerek Avrupa Birliği organlarının ve gerekse de Anavatanları Türkiye dışındaki güçlerin en zor zamanlarda Rum-Yunan ikilisinin diplomatik oyunlarına teslim olduklarını gördüler, yaşadılar ve yaşamaya devam ediyorlar. Buna rağmen hala ayakta değil miyiz? BM Genel Sekreteri mi bizi bu mücadelemizden alıkoyacak ?

Kıbrıs adasına, KKTC’ye ve her birimizin evine bütün iyi niyetli barış elçilerini davet ediyoruz. Aralarında kötü niyetliler de olsa Hoş Gelirler. Seçim amacıyla da gelseler, bizi kandırmaya da gelseler, oyunlara da gelseler, vız gelir tırıs gider.

Size bir fıkar anlatayım: “Temel yargılanmış, suçlanmış ve idam cezasına çarptırılmış. İdam sehpasında son arzusunu sormuşlar. Temel demiş ki: Bu bana ders olsun.” Bu noktadan sonra bırakın BM Genel Sekreterini, uzaylılar da gelse Kıbrıs Türklerinin iradesine en ufak bir tesir edemez. Korkmayın, çekinmeyin ve endişelenmeyin dostlar.

Kıbrıs Türkleri egemen ve bağımsız devletlerini yaşattıkları sürece, Bu Kervan Yürür.

Hoş Geldin Ban ! İşte Türkler, İşte Kervan !

671100cookie-checkHoş Geldin, Ban Ki-Moon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.