Holbrooke’dan Türkiye’ye övgü

Holbrooke, Dış İlişkiler Konseyi’nde Başbakan Erdoğan’ın yaptığı konuşma öncesinde, Türkiye ve Başbakan Erdoğan’la ilgili övgü dolu ifadeler kullandı.

Türkiye’nin, Amerika için en önemli stratejik ülkelerden biri olduğunu belirten Holbrooke, Türkiye’nin Avrupa ve Orta Doğu’nun istikrarı için önemli ülke olduğunu kaydetti. Holbrooke, “Şu anda ABD için Türkiye kadar stratejik öneme sahip başka ülke yok. Türkiye, soğuk savaş zamanında ABD için Almanya neyse odur” diye konuştu.

Holbrooke, Türkiye’nin, bugün Irak sınırında PKK terörizmiyle mücadele gibi sorunları olduğunu da kaydetti. “Başbakan Erdoğan’ı bir dost olarak çağırıyorum” diyen Holbrooke, Erdoğan’ın siyasi yaşamıyla ilgili de bilgi verdi. Erdoğan döneminde Türkiye’nin ekonomik büyümesinde çarpıcı bir artış yaşandığını ifade eden Holbrooke, “Erdoğan’ın söyleyecekleri hem burada bizler için, hem de dünya için büyük önem taşıyor” dedi.

KATILIMCILAR

Başbakan Erdoğan’ın Dış İlişkiler Konseyi’nde yaptığı konuşmada katılımcılar arasında; Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile Türk heyeti mensupları, Merrill Lynch’den Jose Cotarelo, Deutsche Bank’tan Peter M. Garber, Bank of America’dan Lawrence Goodman, Morgan Stanley’den Aalan K. Jones, ABD Ticaret Odası’ndan Kelly Lawn, Moodys derecelendirme kuruluşundan Kristin Lindow gibi önemli isimler yer aldı.

1158860cookie-checkHolbrooke’dan Türkiye’ye övgü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.