Holistik Dünya

“Holistik” bütüncül anlamına geliyor. Holistik yaşam; kişiyi akıl-beden-ruh olarak dengeye getirmeyi, bir bütün olarak sağlıklı yapmayı, dengede hissettirmeyi amaçlıyor. Kişinin akıl-beden-ruh olarak iyi hissetmesine birçok farklı engel olabilir. Bunu sadece o kişinin bedeninde aramak bazen elimizi boş çıkarıyor. Ruhun yolculuğu ve deneyimleri akıl-beden sağlığımızı majör şekilde etkiliyor. Son senelerde insanların şifacılara, aktarlara, yaşam koçlarına daha da merak sarmalarından bunu anlıyoruz.

Kişinin rahatsızlığı gerçekten sadece fiziksel mi yoksa duygusal, psikolojik tarafı var mı ? Bazen sadece bir vitamin fazlalığı yada eksikliği bir amino asit eksikliği de olabilir. Bazen çocukluk döneminden kalan duygusal bir travmanın beden aracılığı ile dışa vurumu olabilir.

Spirituel yaşamda farklı bedenler çok geniş ve derin incelenir.

Fiziksel bedenimizi saran ve enerji yayan alan bizim Auramızı oluşturur.

Bunu çıplak gözle göremeyiz. Ancak bazı çocuklar ve duru görü sahipleri görebilirler.

7 farklı Aurik beden vardır.

1.Eterik Beden

Hissetmesi en kolay olan alandır. Sağlık bedeni de diyebiliriz. Hastalıklar fiziksel bedenden önce burada belirirler. Stres, yorgunluk, depresyonlar eterik bedenin enerjisini etkiler ve gücünü azaltır. Eterik beden zayıfladıkça kişi hastalıklara daha açık olur. Ana rahminde önce eterik alan oluşur. Daha sonra fiziksel beden gelişmeye başlar.

2.Duygusal Beden

Değişkenlik gösteren akışkan bir enerjiye sahiptir. Arzularımız, heveslerimiz tüm duygusal durumlarımızdan etkilenir. Dışarıdan gelen enerjiler burada duygusal anlamlar kazanır ve eterik bedene aktarılır. Auramızın renkleri de duygusal durumumuza göre değişir ve bu alan aracılığıyla algılarız.

  1. Mental Beden

Duygu bedeninden ruhsal bedene uzanır. Zihinsel beden öğrenme, zeka, aklın faaliyetlerini içerir. Mental katman, duygusal katmanla karışınca düşünceler ve duyguların karmaşası buradan çıkar. Olumsuz düşünceleri eleyerek kendi içimizde bir iç süzgeç sistemi oluşturabiliriz. İlk üç beden daha çok egosal bedenlerdir.

  1. Astral Beden

Bu enerji bedenimizde ruhsal deneyimlerin kapıları açılır. Kalp çakrası bu alanda çok önemlidir. Ruhsal beden de dediğimiz bu alanda tüm kainattaki varlıklar arası iletişimi sağlarız. Benden çıkıp bütüne bağlandığımız yerdir. Astral bedenin genişliği kişinin maneviyatı ve ruhsal olgunluğu ile doğru orantılıdır. Astral bedeni güçlü ve parlak olan kişilerin yanında varlıklarıyla huzur buluruz.

  1. Spiritüel Beden

Burası ilahi irade ile ilgilidir. Bizim irademizle evrenin enerjisi bağdaştığı sürece uyum içinde oluruz.

  1. Kozmik beden

Burası kutsal ve ilahi sevgiyi hissettiğimiz yerdir. Bu evrenin sonsuz sevgisidir. Bu katmanda ilahi huşu halini deneyimleyebiliriz. Meditasyon ve içsel çalışmalar bizleri bu konuma yakınlaştırır. Bu titreşimsel düzey bedensiz bir yaşamı deneyimlediğimiz kozmik enerjilere bağlandığımız andır. Mucizeler bu alanda yaşanır. Bunlar kozmik beden aracılığı ile olur.

  1. Nirvanik beden

Spiritüel hayatımızın bir araya geldiği alandır. Yüksek benliğimiz ve evrenin enerjilerinden tüm sorularımızın cevaplarını alabildiğimiz alandır.

Holistik terapistler; akıl-beden-ruh dengesi için temel gerekenleri kişiye anlatıyorlar. Kişinin Aurası hakkında bilgiler paylaşıyorlar. Kişinin kendi farkındalığını arttırmak, bedeniyle daha sıkı iletişim halinde olmasını sağlamak hedefiyle mevcut sağlık sorununa akıl-beden-ruh üçlemesi ile yaklaşıyorlar. Kişinin akıl beden ruh dengelenmesi yolunda; holistik sağlıklı beslenme, spor, zihinsel huzur, ruhsal aydınlanma, çakra healing, çeşitli meditasyonlar yer alıyor.

Aslında gün içinde tüm organlarımız dokularımız ve hücrelerimiz bizlere sinyaller gönderiyor. Dingin bir zihin ile kendi bedenimize daha iyi kulak verebilir o esnada da ruhumuzu besleyebiliriz. Ruhumuzu besleyen bizim enerjimizi yenileyen bir yöntem keşfettiğimizde akıl-beden-ruh olarak dengelenmeye başlayacağız.

Spiritüel yolculuğumuzda ve holistik sağlığımızda kendimizi bir ve bütün olarak tanımak ve sevmenin en önemli basamağı oluşturduğuna inanıyorum.

Ayırt ediciliğimiz geliştikçe kendimiz için en uygun spor, şifa yöntemi, sanat, iş, sevgili,  zaten önümüze kendiliğinden çıkıyor. Karşılaştığım kişilerde eğer akıl-beden-ruh üçlemesi içinde bir tedavi uygulamıyorsa sorunlarının ya tam iyileşmediğini ya da tekrarladığını gördüm.

Ruhumuz bu Dünya ile kontrat yapmış gibi hareket ediyor. Adeta diyor ki sen beni unutursan benzer sorunlarla sana kendimi hatırlatmaya kapını çalmaya hazırım.

Ruhumuz her zaman hazır da

-Bizimle iletişime geçmeye…

-Bize yardım etmeye…

-Sevgi dolu bir şifa eli uzatmaya…

-Bize ayna olmaya

-Bize paylaşmayı öğretmeye…

-Bizlere bir bütün olduğumuzu hatırlatmaya…

-Bütünün eşsiz bir parçası olduğumuzu göstermeye…

-Ruhumuzun amaçlarını fısıldamaya…

-İyilik için gönüllü olmaya…

-Ruhumuzun karanlık odalarını aydınlatmaya…

-Doğanın bir parçası hissetmeye…

-Olumsuz kayıtlarımızı temizlemeye…

-Sabretmeye…

-Affetmeye…

-Şükretmeye…

 RUH hazır da Biz Hazır mıyız ?

-Korkularımızdan arınmaya…

-Egolarımızdan sıyrılmaya…

-Dedikoduyu bırakmaya…

-Kıskançlık havuzundan çıkmaya…

-Bencillik zincirini bırakmaya…

-İnsanları olduğu gibi sevmeye..

-Beklentisiz yardım etmeye…

-Eleştiri karşısında dimdik durmaya…

-Genelin hayrı için projeler yapmaya…

-Çocuklar için daha yeşil bir dünya bırakmaya…

-Bir kuş gibi özgür olmaya…

-Ruhumuzla bir ve bütün olmaya…

-Işık olmaya…

-Sevgi olmaya…

-Aşk olmaya…

                          Hazır mıyız?

Bizim aklı beden ruh dengemiz ve yaydığımız enerji dünyanın frekansını değiştiriyor. Kendi içimizdeki savaşların bitmediği durumda, dünyada da karmaşalar oluyor. Biz ırkçılık hissettikçe dünyada da şiddet kaçınılmaz oluyor. Biz içimizde ne kadar holistik dengede bir yaşam sürersek Dünya da holistik bir cennete dönüşecektir.

Her adımda ve nefeste, evrenin sonsuz sevgisi size rehberlik etsin…

Aria A.

2144590cookie-checkHolistik Dünya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.