Hollanda Polisi güneş panellerinden Şikayetçi

Hollanda’da devletin desteğini de arkasına alarak hızla ilerleyen ve geleceğin sektörü olarak lanse edilen güneş panelleri, bu zamana kadar kullanımındaki avantajlarıyla, sağladığı katkılarla gündeme gelmişti. Ancak , Hollanda polis teşkilatı, uyuşturucuyla mücadeleyi olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle, güneş panellerinden şikayetçi oldu.

Özellikle Hollanda’da ve Hollanda’ya sınır olan Belçika kentlerinde kenevir yetiştiriciliği evlerde yapılıyor. Polisin düzenlediği operasyonlarda geçtiğimiz yıl 65 kenevir evi ortaya çıkarmıştı. Uyuşturucu üreticileri ile mücadelede uzmanlaşan polis, 2010 yılında bu evlerden 139’unu ortaya çıkardı. Hollanda polisi, yüksek ısı ve ışık isteyen bitkiyi üreten evleri elektrik sayacındaki ani artışla tespit edebiliyordu. Fakat güneş panellerinin yaygın olarak kullanılmaya başlanması, bu ipucunu polisin elinden almış oldu.

Hollanda polisine göre, kenevir yetiştiriciliği artık profesyonel bir hal aldı ve güneş panelleri de bu nedenle revaçta. Polisin açıklamasına göre, bazı uyuşturucu tacirleri bu bitkilerin yetişmesi için özel evler tasarlıyor. Bu evler, ısı kameralarıyla keşfe çıkan helikopterler tarafından dahi görüntülenemiyor.

1512410cookie-checkHollanda Polisi güneş panellerinden Şikayetçi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.