Hollanda seçiminde 5 Türk kökenli aday

Dem Bosch kentinde parti lideri Wouter Bos’un da katıldığı basın toplantısıyla 80 kişilik parti milletvekili aday listesi açıklandı. Listede, parti lideri Wouter Bos’un ardından ikinci sırada Nebahat Albayrak yer aldı. Diğer Türk kökenli adaylar da 48’inci sırada Keklik Yücel, 53’üncü sırada Erdinç Saçan, 61’inci sırada Ali Saraç ve 76’ıncı sırada da Huri Şahin olarak belirlendi.

Aday listesi 1 ekimde toplanacak parti kongresinde kesinlik kazanacak. Ancak adayların sıralarını aynen korumaları bekleniyor. Wouter Bos, milletvekili adaylarını basına tanıtırken, iktidara talip olduklarını vurguladı ve listede yer alan adayların toplumun genel yapısını yansıttığını belirtti.

22 kasımda yapılacak seçimlere Sosyal Demokrat İşçi Partisinden katılacak adayların 40’ı kadın 40’ı da erkek. Listede, halen milletvekili olanlar üçte bir oranında yer alırken adayların üçte ikisini yeni gelenler oluşturdu.

Taslak milletvekili aday listesini daha önce açıklayan partilerden Hıristiyan Demokrat Partinin listesinden 3, Yeşil Soldan 2, Demokratlar 66 Partisinden 1, Sosyalist Partiden de bir Türk kökenli adaya yer verilmişti.

1137120cookie-checkHollanda seçiminde 5 Türk kökenli aday

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.