Hollanda’da Türk camisi kundaklandı

Polisin verdiği bilgiye göre, Diyanet Vakfına bağlı Huizen Selimiye Camisinin ön giriş kapısının camı sabaha karşı kırılarak içeriye yanıcı madde atıldı ve yangın çıktı. Yangın, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle genişlemeden söndürülürken, giriş bölümüyle kantin kısmında maddi hasar meydana geldi.

Polis, olayla ilgili araştırmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Hilversum kenti yakınlarında yaklaşık 500 dolayında Türk vatandaşının yaşadığı Huizen kasabasındaki olayla ilgili bilgi veren cami yönetim kurulu üyelerinden Kerem Gencer, saldırının, Türk toplumunda büyük üzüntü yarattığını söyledi.

Kasabada, gerek cami ve bağlı cemiyetin, gerekse Türk toplumunun kimseyle herhangi bir sorunu olmadığını belirten Gencer, kundaklamayı yapan kişi ya da kişilerin kısa sürede yakalanmasını umduklarını söyledi.

Kerem Gencer, camide kundaklama sonucu oluşan maddi hasarın, kendi tahminlerine göre 10 bin avronun üzerinde olduğunu kaydetti.
Huizen kasabasında, 2004 yılında da sinemacı Theo Van Gogh’un öldürülmesinden sonra Müslümanlara yönelik başlatılan şiddet dalgası sırasında, Faslılara ait bir cami yakılmak istenmiş, saldırganlar suçüstü yakalanmıştı.

1148540cookie-checkHollanda’da Türk camisi kundaklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.