Hollanda’dan Kıbrıs kayıpları için yardım

Kıbrıs’taki Türk ve Rum kayıpların bulunarak ailelerine teslim edilmesi için yaklaşık iki yıldan beri yoğun çalışma yürüten Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi’ne Hollanda hükümetinin 250 bin euro bağışta bulunduğu bildirildi.


Çalışmalarını bağışlarla sürdüren Komite, konuyla ilgili açıklamasında, Hollanda hükümetine teşekkür etti ve bu miktarın 2008 yılında yürütülecek mezardan çıkarma, kimlik tesbiti ile kalıntıların kayıp  ailelerine teslimiyle ilgili projeye yardımcı olacağını ifade etti.
 Bağışın, Hollanda’nın Kıbrıs Büyükelçisi tarafından Hollanda Milli Günü’nde açıklandığı da belirtildi.
 
250 KİŞİYE AİT KALINTILAR ÇIKARILDI


Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi konuyla ilgili açıklamasında, bugüne kadar 250 kayıba ait kalıntının mezardan çıkarıldığını ve kalıntılarla ilgili bilimsel araştırmanın Lefkoşa ara bölgede  bulunan Antropoloji Laboratuarında iki toplumlu antropologlar tarafından yürütüldüğü de kaydetti.


DNA testlerinin ise Kıbrıs Noroloji ve Genetik Enstitüsü’nün Adli Genetik Laboratuarı’nda sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, kimliği tespit edilmiş ilk kayıp kalıntılarının yaz başında ailelere teslim edilmesini  hedeflendiği kaydedildi.


 

699720cookie-checkHollanda’dan Kıbrıs kayıpları için yardım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.