Hornsey Atatürk Okulu’na destek gecesi

Londra’da faaliyet gösteren Hornsey Atatürk Okulu’nun yıllık dayanışma balosu yapıldı. Türk toplumuna yönelik eğitim veren ilk okullardan birisi olan Hornsey Atatürk Okulu ile dayanışmayı arttırmak amacıyla yapılan geceye, KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan, TC Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Nazmi Ak, KKTC Eğitim Müşaviri Mehmet Erenler, Muhafazakar Parti Hackney Bölgesi milletvekili adayı Ertan Hürer, Türk Okulları Eğitim Konsorsiyum Başkanı Akmen Sıtkı ve Dr Tahsin Bilginer de katıldı. 


1965’TEN BU YANA FAALİYETTE
Hornsey’de faaliyet gösteren ve 200 öğrencisi bulunan okulun yıllık dayanışma balosu Regency Banqueting Suite’te yapıldı. Çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu gecenin açılış konuşmasını yapan okul başkanı Türker Çakıcı, Türk çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak için kurulan Türk okulunun, 1965’lerden itibaren farklı yerlerde faaliyet gösterdiğini anlattı.


Hornsey Atatürk Okulunun ilk kurucularının Fatoş- Rasih Işıkman çifti olduğunu hatırlatan Çakıcı, 13 yıldır okul başkanlığı görevini yürüttüğünü ve okulun bu tür dayanışma geceleri ile ayakta durduğunu söyledi.



HÜRER’E DESTEK RİCASI


Çakıcı verilen destekten ötürü katılımcılara teşekkür etti. Türker Çakıcı, konuşmasının sonunda Muhafazakar Parti’nin ilk Türk milletvekili adayı olan Ertan Hürer’e de destek istedi.


Geceye katılan KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan da eğitimin önemine değinerek Hornsey gibi okulların desteklenmesi gerektiğini söyledi.


Ocak ayında göreve başlayan TC Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Nazmi Ak ise, Türk okullarına olanakları çerçevesinde her türlü desteği vereceklerini belirtti.


Fadıl Topaloğlu eşliğinde Grup Hatıralar’ın yanısıra Hornsey Atatürk Okulu Folklor Ekibi’nin sahne aldığı gece, geç saatlere kadar devam etti.


FOTOĞRAFLAR


– Hornsey Atatürk Okulu Folklor Ekibi’nin sunduğu gösteri büyük alkış aldı.


– Dernek Başkanı Türker Çakıcı ve okul öğretmenlerimiz birarada.


 

779170cookie-checkHornsey Atatürk Okulu’na destek gecesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.