Hrant Dink KKTC’de de anıldı

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Osman Kurt, yaptığı konuşmada, Dink’in, basın ailesinin bir bireyi olduğunu, kendilerinin de dünya basın ailesinin bir parçası olduklarını ifade ederek, Dink’in öldürülmesinden dolayı duydukları acıyı ifade etmek için anma gecesini düzenlediklerini bildirdi.


“Hrant Dink’e sıkılan kurşunları, Kutlu Adalı’ya, Abdi İpekçilere, Uğur Mumculara sıkılan kurşunlardan ve konan bombalardan ayrı görmediklerini” dile getiren Kurt, Türkiye’deki meslektaşlarının acısını paylaştıklarını kaydetti.


Etkinliğe katılan Agos Gazetesi yazarlarından Aydın Engin ise “Türkiye’nin en değerli evlatlarından birini, yani yurttaşını kaybettiğini” dile getirerek, ”Biz de, çok iyi bir arkadaşımızı kaybettik” dedi. Engin, Dink’in, “Türkler’i aşağıladığı” için mahkum edilmesini, kendine yediremediğini vurguladı.


“Dink’in katillerinin yolunun 3 yıl boyunca döşendiğini” ifade eden Engin, Dink’in öldürülmesinin en önemli nedeninin ise “Türkler’in ezberini bozması” olduğunu kaydetti. Dink’in cenaze törenindeki kalabalığa da değinen Engin, ”törenin, İstanbul’un görüp görebileceği en büyük miting olduğunu ve ilk kez Türkler’in Ermeniler’i kucakladığını” söyledi.


Anma gecesinde, Dink’in, Agos Gazetesi’nde 12 ve 19 Ocak tarihlerinde yayımlanan son 2 makalesi ve şiir okundu.


 

697040cookie-checkHrant Dink KKTC’de de anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.