Hrant Londra’da da anıldı

19 Ocak 2007′de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos gazetesinin yayın yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 8’nci yılında, başta Taksim’den Agos gazetesi önü olmak üzere bütün dünyada anıldı.

Londra’da da Ermeni toplumu ve Türkiye’nin farklı etnik kökeninden gelen öğrenci ve toplum üyeleri birlik ve beraberlik içinde Dink’i andılar…

SOAS Turkish Society, SOAS Armenian Society ve SOAS Kurdish Society’nin birlikte organize ettikleri Hrant Dink anması SOAS Üniversite’sinin önünde gerçekleştirildi.

“BURADAYIZ AHPARİG”

Anma etkinliğine Ermenice, Kürtçe ve İngilizce “Hrant için adalet için” yazan dövizlerle katılan 50’ye yakın topluluk, Dink cinayetindeki karanlık güçlerin açığa çıkartılmasını istedi.
Üç öğrenci grubu adına yapılan konuşmalarda Anadolu coğrafyasında Kürt, Türk ve Ermenilerin kardeşliğinden söz edilerek, Hrant Dink’in bu kardeşliği pekiştirici çalışmalara imza attığını belirtildi. Konuşmacılar Dink’in ortak değerleri temsil ettiğini vurgulayarak milliyetçiliğin bu ortak değerleri yok etmesine izin verilmemesini de istediler.

Anma Gecesi’nde Hrant’ın sevdiği Ermenice “Sarı Gelin” türküsü de dinlendi… Etkinlik topluca “Buradayız Ahparig” yazısının önünde fotograf çektrilmesiyle son buldu.

853110cookie-checkHrant Londra’da da anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.