Hürer'den İşçi Partililere eleştiri

Projenin hayata geçirilmesi için geçtiğimiz hafta düzenlenen oylamaya katılmayan İşçi Partili meclis üyelerinin bu davranışlarını politik olarak değerlendiren Hürer, İşçi Partisi'nin özellikle Türk belediye meclis üyelerinin bu konuya duyarlılık göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.


Belediyenin çoğunluğu Muhafazakar Partili üyelerden oluştuğu için proje onaylansa da projenin İşçi Partili Türk üyelerden dahi destek almamasını gereksiz muhalefet olarak değerlendiren Hürer sözlerine şöyle devam etti:


'Oylamaya geçildiği anda Ayfer Orhan salonu terk etti. Ahmet Öykener ve Ahmet Karahasan ise salonda kalmalarına rağmen oy kullanmadılar. Orhan'ın davranışına daha fazla saygı duyduğumu itiraf etmeliyim. Salonda bulundukları halde oy kullanmayan diğer meslektaşlarımın bu tutumlarına anlam veremedim.'


İşçi Partisi ise projeyi desteklememelerinin nedeni olarak, Enfield'deki etnik çoğunluğun Kıbrıslı toplumdan oluştuğu, Türkiyeli ve Yunan halkın diğerlerine göre daha az bir çoğunluğa sahip oldukları için söz konusu iki ülkeyle işbirliğinin gereksiz olduğunu düşündüklerini belirttiler. (Londra Gazete)

815590cookie-checkHürer'den İşçi Partililere eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.