Hürriyet gazetesine ikinci saldırı

TSİ 20.30 sıralarında yaklaşık 100 kişi Hürriyet’in ön kapısı önünde toplandı.

Girişte çevik kuvvet polislerinin durdurduğu eylemciler, “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” şeklinde tekbir getirdi.

Az sayıdaki çevik kuvvet polisinin yetersiz kalmasının ardından sayıları artan eylemciler polis engelini aşarak gazete binasına ilerledi.

Eylemciler, güvenlik görevlileri ve polislerin müdahalesiyle uzaklaştırıldı.

Çok sayıda kişinin karıştığı, büyük maddi hasarın oluştuğu saldırıda gözaltına alınan olmadığı bildiriliyor.

Sedat Ergin: Hükümet son derece kusurludur

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteye düzenlenen ikinci saldırıyı CNN Türk canlı yayınında anlattı.

Sedat Ergin, “Polis yine yetersiz kaldı. Yine kırdılar ve döktüler. Ben o sırada içeriye kaçtım can derdine düştüm…40 yıllık gazeteciyim, ilk kez can
güvenliğimin olmadığını hissettim ve ilk kez korkup kaçtım.” dedi.

Ergin Hürriyet gazetesinin Pazar günü de saldırıya uğradığını hatırlatarak, “Hükümet, İçişleri Bakanı son derece kusurludur” diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise olay sonrası İçişleri Bakanı Selami Altınok ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’a, kamu düzeninin korunması ve basın kuruluşlarına dönük gerekli tedbirlerin alınması yönünde talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ATV’de yayınlanan söyleşisindeki bazı sözlerin hurriyet.com.tr’de veriliş şekline tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik bir grup, Pazar günü Hürriyet gazetesinin binasına taşlı-sopalı saldırı düzenlemişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise Pazartesi günü Hürriyet gazetesi hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla” ve “algı operasyonu yapmak ” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Açıklamada soruşturmanın, gazetenin Twitter hesabından atılan “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dağlıca açıklaması: ‘400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı”’ mesajıyla ilgili olarak re’sen başlatıldığı belirtilmişti.

1463770cookie-checkHürriyet gazetesine ikinci saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.