Hırsız gibi eve girdi, evi temizledi, çıktı gitti…

Sue Warren adlı temizlikçi evden tek bir şey dahi çalmak amacıyla değil, salt temizlik yapıp alınteriyle para kazanmak için içeriye girdiğini söylediyse de yargıça derdini anlatamadı.

Ohio Eyaleti’nin Cleveland kentinde bir süredir işsiz yaşayan Sue Warren, daha evvel temizliğe gittiği evlerden birisine, üstelik evde kimse yokken ve çağırılı değilken girip kıyı bucak temizlik yaptı. Ardından masanın üzerindeki peçeteye, ¨Evinizi b.k götürüyordu, temizledim, adresim aşağıdadır, 75 Dolar rica ediyorum, lütfen postalayanız, açım ve açıkta kaldım, ihtiyacım var!¨ diye yazdı ve bıraktı.

Eve akşamleyin gelen evsahipleri peçeteye yazılı bu faturayı görünce sinirlenip, polise haber verdi. İşe bir kez polis karışınca sonu mahkemeye intikal edeceğinden yargıç, Sue’ya acımakla beraber, kanun neyi emrediyorsa onu yapmak zorunda kaldı ve kadıncağızı hapse gönderdi.

Amerikan basınında yufka yürekli yazarların bir kısmı hırsız olmayan temizlikçi kadını ihbar etmiş evsahiplerini acımasızlıkla suçlarken, muhafazakâr ve düzenden yana olanlar ¨Böylesine acımayacaksın, ne demek kendi aklına göre bir eve girip temizlik yapmak, ya katil veya ırz düşmanı olsaydı!¨ biçiminde iddiaları ardı arkasına sıraladı.

1540050cookie-checkHırsız gibi eve girdi, evi temizledi, çıktı gitti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.