Hırsızı Youtube’da rezil etti

Kanada’nın Newfoundland-Labrador eyaletinde bir iş yeri sahibi, dükkanından bir bilgisayar parçasını çalan hırsızın güvenlik kameralarındaki görüntülerini YouTube’da yayınladı. İş yeri sahibi Dave McGrath, 300 dolarlık parçayı alarak dükkandan çıkan kişinin, görüntülerin yayınlanmasından birkaç saat sonra ihbar üzerine yakalandığını söyledi.

Newfoundland-Labrador eyaletinin başkenti St. John’s’ta bilgisayar parçaları satan McGrath, günün sonunda kontrol ettiği güvenlik kamerası kayıtlarında, sohbet de ettiği bir müşterinin hırsızlık yaptığını fark etti.

Kayıtları YouTube’a yükleyerek, altına bir de not düşen McGrath, hırsızı görenlerin polise veya kendisine haber vermelerini istedi.

Polis, 100 bin nüfuslu küçük bir şehir olan St. John’s’ta çok konuşulan bu olaya el koydu. Ulusal televizyon ve gazetelere de konu olan olayı etik bulmayanlara karşı, iş yeri sahibi Dave McGrath, “Büyük bir olay olmadığını kabul ediyorum, ancak hırsızın çalma özgürlüğü kadar, benim de bunu yapma hakkım var. Hem başkaları için caydırıcı olacağını düşünüyorum” dedi.

1165740cookie-checkHırsızı Youtube’da rezil etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.