'Hırsızlık yapanları teşkilata sokmayacağız'

Faruk Çelik, partisinin Gürsu ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, dünyanın 17., Avrupa Birliği (AB) ülkeleri içinde 6. büyük ekonomiye sahip ülke olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"Dolayısıyla içerideki olaylar karşısında Türk ekonomisinin kırılganlığı söz konusu değildir. Şimdi küresel bir aktör olarak, dünya devleti olma yolunda, AB’ye entegresyon noktasında olan Türkiye, artık küresel sorunlar karşısındaki kırılganlıklarla mücadele etme noktasındadır. Yoksa içerideki olayları, çok kolay şekilde aşma imkanını bulduk. Türkiye’de düne göre, 6 yıl öncesine göre hiç mukayese edilmeyecek şekilde reel sektörün yapısı çok sağlıklı temellere oturmuş bulunuyor. Finans sisteminin, yani bankaların yapısı, dünle hiç mukayese götürmeyecek şekilde sağlıklı bir yapıda."


Türkiye’de muhalefet sorununun hala sürdüğünü, siyasetçilerin ve siyasal partilerin dünyadaki bu olayları okumaktan çok uzak olduğunu dile getiren Çelik, muhalefetin yapay gündemler yaratarak ülke gündemini meşgul ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Kapatma olayları olmadı. Başka olaylar olmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki krizler olmadı. Muhtıralar olmadı, o olmadı bu olmadı. Şimdi ne olacak? Akı kara yapabilir miyiz? Bütün mücadele bu. Niye? 6 ay sonra seçim var. (Acaba AK Parti’nin aklığını acaba nasıl giderebiliriz, buradan bir çıkış yolu bulabilir miyiz? Milletin kafasını bulandırabilir miyiz?) gibi. Şunu söylemek durumundayım. Son olaylarla ilgili olmamak koşuluyla söylüyorum, çünkü son olaylar aynen laiklik ve cumhuriyet tartışmaları, nasıl gerçekçi, ayakları yere basmayan şekildeyse aynen şu andaki tartışmalar da seçime dönük tartışmalardır."


"Biz bunların filmini geçmişte de gördük" diyen Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Memleketin finans sistemi çökertildi. Sıfırdan başladık. Şimdi soruyorlar. Yani bu soyan insanların kimlikleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miydi? Bunlar bir yere mi gittiler? Gitmediler. Bunlar, bakınız net söylüyorum, bu bilgi sızlamalarının altında yatan mekanizma budur. Türkiye’de nüfusun yüzde 2’si bu işle meşgulse, bu insanların tamamı iktidar partisinin etrafında yuvalanırlar ve oradan nasiplenmeye çalışırlar. Bunlar bizim tercihimiz değil. (Gelin bizim etrafımızda, bahçemizde oturun) falan dediğimiz insanlar değil. Ama olmadık şekilde bu insanlar bir yolunu bulup akı karaya çevirme mücadelesi verme çabasında olacaklardır. Onlar doyumsuz insanlardır, doymak bilmezler. Doymayı bilmedikleri için her dönem her iktidarın yanında varolan insanlardır. AK Parti, bugüne kadar çok hassas şekilde bu dengeyi teraziyi getirdi götürdü. Bundan sonra da bütün hassasiyetle bu süreci devam ettirecektir. Yani yolsuzluk, hırsızlık yapanları bu teşkilata sokmayacağız."

1067240cookie-check'Hırsızlık yapanları teşkilata sokmayacağız'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.