Hırvat ve Sırp göçmenlerin maç savaşı

Sydney’de son bir ayda ikinci kez futbol maçında ırkçı olaylar meydana geldi. Paramatta Stadyumu’nda Cumartesi günü oynananan NSW Premier Lig maçında Hırvatların desteklediği Sydney United ve Sırpların desteklediği White Eagles maçı sonrasında stat dışında çıkan olaylarda bir otobüs tahrip edildi, polis çok sayıda silah olarak kullanılabilecek kesici alet yakaladı.

Bir saat süren olaylar sırasında polis 6 kişiyi gözaltına aldı. Polisten yapılan açıklamada kesici aletlerin maçtan önce stat çevresine gizlendiğini açıkladı.

İki takımın 13 Mart’ta yaptığı ve 11 polis memurunun yaralandığı maçta meydana gelen olaylar nedeniyle ikinci maçın tarafsız sahada oynanmasına karar verilmişti. Stada gelen iki takımın taraftarları ayrı trübünlere alındı. Maçın ikinci yarısında United takımının maçı kaybedeceği kesinleşmeye başladıktan sonra ortam gerginleşti.

Maç 3-1 devam ettiği sırada tribünlerdeki Eagles taraftarlarının kapıları kilitlenerek stattan önce United taraftarlarının ayrılması sağlandı. Ancak 4-1 White Eagles’ın galibiyetiyle biten maçtan ayrılan United taraftarlarını götürecek otobüslerden biri gecikti. Sırp taraftarlar stattan çıkmaya başladığında 100 kadar Hırvat taraftar hala stadın araba parkında otobüs bekliyordu. Polis, çevrede yoğun güvenlik önlemi almasına karşın taraftarların sürtüşmesine engel olamadı.

Hırvat taraftarları taşıyacak otobüs geldiğinde ok yaydan çıktı ve taraftarlar birbirine taş ve bazı yanıcı maddeler atmaya başladı. Otobüsü çembere alan Sırp taraftarlar, otobüsün camlarını tahrip etti. Hırvat taraftarların da otobüsten Hırvat bayrağı açtıkları ve Sırp taraftarlara karşılık vermeye çalıştıkları görüldü.

1105370cookie-checkHırvat ve Sırp göçmenlerin maç savaşı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.