‘Hukuk devletinde yaşıyoruz’

Erdoğan, partisinin Ordu 2. Olağan İl Kongresine katıldı.


Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001’de uzun, ince bir yola çıktıklarını, gündüz gece yürüdüklerini söyledi.


Başbakan Erdoğan, bugüne kadar nema, imarzedeler, offshore mağdurları ve IMF borçları gibi kalemler için ortalama 100 katrilyon lira ödeme yapıldığını anlatarak, bugüne kadarki iktidarların bunu neden ödemediğini sordu. Erdoğan, DYP, DSP, ANAP ve MHP gibi partilerin iktidarda yer aldığını, ancak yıllarca bu paraların ödenmediğini söyledi.


Arada bir bazı seslerin çıktığını anlatan Erdoğan, kendilerinden önce 22 bankanın fona devredildiğini, bunların zararlarının da devlet tarafından ödendiğini ifade etti. Yolsuzluklarla mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, artık itibarlı ve istikrarlı bir hükümetin iş başında olduğunu kaydetti.


Artık bölgesinde ve dünyada gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye’nin olduğunu anlatan Erdoğan, Kopenhag siyasi kriterleri çerçevesinde düşünce ve vicdan özgürlüğü konularındaki ilerlemeleri anlattı.


Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri Kanununun 16 Haziran 2000 tarihinde yürürlüğe girdiğini, bunun kendilerinden önceki iktidar döneminde yasalaştığını anımsatan Erdoğan, bu kanuna göre birliklerin hükümet ile ilişiğinin kesildiğini anlattı. Ancak bu birliklerin devletin güvencesindeymiş gibi algılandığını kaydeden Erdoğan, ”Böyle bir şey yok. Bunların yönetimlerini devlet, hükümet seçmiyor. Delegeleri genel kurulu; o da yönetimi oluşturuyor. Birliğin ne kadar fındığı hangi fiyattan alacağı hükümetin değil, birlik yönetiminin inisiyatifindedir” diye konuştu.


Ancak bütün bunlara rağmen yaklaşık 2 trilyon liralık FİSKOBİRLİK borcunu sildiklerini anımsatan Erdoğan, bir partilinin ”Stokçular var, stokçular” sözleri üzerine, ”Ben belli bir bölümün, stokçuların vekili değilim, 73 milyonun vekiliyim. Kimse burada stokçular adına laf etmemeli. Millet adına laf etmeli” dedi.


 

1031940cookie-check‘Hukuk devletinde yaşıyoruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.