Hükümetin ilk Brexit yenilgisi

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı olan Avam Kamarası’nda Brexit anlaşmasıyla ilgili 5 gün sürecek tartışmanın ilk gününde art arda yenilgiye uğradı.

Bu, Theresa May’in AB ile yaptığı anlaşmanın İngiliz parlamentosunda ne kadar az destek gördüğünün göstergesi olarak yorumlandı. Avam Kamarası, hükümetin ülkenin Avrupa Birliği’nden ayrılmasına yönelik anlaşmayla ilgili hukuki tavsiye konusunda Parlamento’yu küçümsediğine hükmetti. Muhalefet partilerinin bu konuda verdiği önerge kabul edildi. Hükümet oylama sonrası hukuki tavsiyenin tamamını açıklayacağını duyurdu.

Başbakan Theresa May’i bir yenilgiye de kendi partisi uğrattı. Bir grup Muhafazakar Parti milletvekili, Brexit anlaşmasının parlamentodan geçmemesi halinde, sürecin kontrolünü milletvekillerine devreden yasa tasarısını destekledi.

Başbakan May, Avam Kamarası’nda 5 gün sürecek tartışmanın başlangıcı vesilesiyle yaptığı konuşmada, Brexit kutuplaşmasının İngiliz siyaseti için “yıpratıcı” bir hale geldiğini söyledi ve halkın “meselenin fazla uzadığını ve çözülmesi gerektiğini düşündüğünü” savundu.

Avam Kamarası, 11 Aralık Salı günü İngiltere ile AB arasında varılan Brexit anlaşmasını oylayacak. (BBC)

HABERİN DEVAMI İÇİN: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-46441803

2251280cookie-checkHükümetin ilk Brexit yenilgisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.