Hükümetten cenazeye saldırı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak soruları yanıtladı.

AYSEL TUĞLUK’UN ANNESİNİN CENAZESİNE SALDIRI

Bozdağ, HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşanan provokasyona ilişkin, “Merhumeye Allah’tan rahmet diliyorum. Aysel Tuğluk’a da başsağlığı diiyorum. Oldukça çirkin bir davranış söz konusu” dedi.

Bozdağ’ın açıklamasından satır başları:

Öncelikle Allah’tan rahmet diliyorum. Çok çirkin bir hadise, bizim medeniyet değerlerimizle bağdaşmayan, saygısız ve ölçüsüz bir davranış söz konusu. Oldukça çirkin bir davranış söz konusu. Bunu kabul etmemiz, hoş görmemiz asla mümkün değildir.

20-25 kişilik bir grup bu saygısızlığı, çirkin eylemi yapıyorlar. Hemen güvenlik güçleri müdahale ediyor, olay yerinden uzaklaştırılıyorlar. Daha sonra ailenin kararını bekliyorlar. Aile cenazeyi defnetmekten vazgeçiyor. Bundan sonra valilik bir açıklama yaptı, alınacak karara saygı duyulacağını ifade ettiler. Ailenin kararına göre defin işlemi yapılacaktır.

Cenazenin mezardan çıkarılması, 20-25 kişilik kendini bilmez kişi tarafından yapılmış bir şey değildir. Bunları savunmak için söylemiyorum. Kamuoyunda sanki, böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun yanlışlığını ifade etmek için vurgulamaya çalışıyorum. Böyle bir şey yok.

Ben buradan bütün aziz vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Bizim inancımıza göre insanların ölümünden sonra defnedileceği yerde yapılaması gerekenler bellidir. Saygısız davranışlardan uzak durmak lazım. Aksine terör örgütlerini mutlu edecek bir davranıştır. İnsanlarımız arasında provokasyon yapmak isteyen çevrelerin arayıp da bulamadıkları şeylerdir. Bütün milletimizin uyanık olması ve bunlara fırsat vermemesi lazım.

Buradan bir kez daha bu hadiseyi kınıyorum, yapanları lanetliyorum.

Bakan Soylu da olay mahalline gittiler ve orada cenaze yakınları ile görüştüler.

“SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR”

Şahıslarla alakalı adli tahkikat başlatılmıştır. Soruşturma yürütülüyor, onlar konusunda işlemler yapılacak.

____________

AÇIK GAZETE: Bu çirkin saldırıyı kınıyor, saldırganları ve cesaretlendiricilerinin eninde sonunda yargılanacağını duyuruyoruz.

2121470cookie-checkHükümetten cenazeye saldırı açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.