Hüseyin Kaplan’ın gözünde Stoke Newington’da kış

Stoke Newington da “193 Stoke Newington Church St, Stoke Newington, London N16 0UL” adresindeki Petit Coin cafênin işletmecisi Hüseyin Kaplan cafê’sinde ikinci sergisini “Kış Fotoğrafları” başlığıyla açtı.

Stoke Newington ve bölgenin incisi Clissold Park’ın karlar altındaki halini yansıtan sergi Ocak sonuna kadar görülebilecek.

Kaplan sergisiyle ilgili olarak “Uzun zamandır farklı yıllarda amatör ruhla çektigim,mahallemizin küçük bir kesitini çerçeveye yerleştirmeye çalıştım. Gelip görmenizi ve düşüncelerinizi ögrenmek isterim” dedi.

Kaplan ilk sergisindeki fotoğraflardan birinin Petit Coin’in komşusu St Mary’s Church tarafından Noel kartı yapıldığını da sözlerine ekledi.

Faruk Eskioğlu sergiyle ilgili olarak şunları yazdı:

“Gözün alışıp fark etmediği güzellikleri gösteren Kaplan’ın fotoğraflarını çok seveceksiniz. Amatör olarak fotoğraf çektiğini belirten Kaplan’ın yine iki fotoğrafı 2009’da Petit Coin’in komşusu St Mary’s Church tarafından Noel kartı yapıldığını da eklemeliyim. Alevi kökenli sosyalist bir gözün görüp somutlaştırdığı bir görseli, kilise beğenip cemaatiyle paylaşıyor. Kültürel harmanlama ve entegrasyon denilen olgu bu olsa gerek…”

İLGİLİ KÖŞE: Defne Eskioğlu / Kar-Kış-Noel
https://acikgazete.com/kar-kis-noel/

 

 

2253330cookie-checkHüseyin Kaplan’ın gözünde Stoke Newington’da kış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.