Hüsnü Mahalli’nin evinde ne bulundu?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş: “Hüsnü Mahalli’nin evinde, ayakkabı kutusunun içinden para çıkmadı.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin gözaltına alıınmasını Halk Tv’de İsmail Dükel’in sunduğu ‘Gün Sonu’ programında değerlendirdi.

Hüsnü Mahalli’nin evinden gözaltına alınması sırasında orada olan CHP’li Yarkadaş, ‘’Hüsnü Mahalli’nin evinde yapılan aramada, ayakkabı kutusunun içinde para çıkmadı. Evde bol kitap ve bol gazete çıktı’’ diye konuştu. Yarkadaş, “Mahalli’nin evinde ne arandığını anlamış değilim” ifadesini de kullandı.

Hüsnü Mahalli’nin gözaltına alınması sırasında,hükümet yetkillilerini aradığını belirten Yarkadaş, “Mahalli’nin çok ciddi sağlık sorunları var. Bunu hükümet yetkililerine de aktardım” dedi.
Mahalli’nin MS hastası olduğunu ve ilaçlarını düzgün bir şekilde alması gerektiğini belirten Yarkadaş şöyle konuştu:

“Mahalli, yaptığı yorumlar ve attığı twetlerde hakaret suçu işlemekle itham ediliyor. Bu suç isnadının TCK’daki karşılığı altı ay ile iki yıl hapsi öngörür… Mevcut isnad, katalog suç kapsamına girmediği için gözaltı işlemi uygulanamaz. Ancak buna rağmen, Mahalli’nin gece evine polis geldi ve gözaltı işlemi uyguladı. Bu kabul edilebilir bir uygulama değildir. Mahalli’nin derhal ifadesinin alınması ve serbest bırakılması gerekir.”

CHP’li Yarkadaş, ‘’Hüsnü Mahalli’nin şahsında, aslında bütün muhalifler, aydınlar, yazarlar ve gazetecilerin susturulması hedefleniyor’’ dedi.

2038730cookie-checkHüsnü Mahalli’nin evinde ne bulundu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.