İçi doldurulmuş hayvana 5 milyar ceza

Yönetmelik en çok, sembolü kartal olan Beşiktaş taraftarlarını etkileyecek. Sayılarının on binleri bulduğu tahmin edilen kara kartal tahnitleri, Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Tahniti teslim etmeyenler ya da yeni satın alanlar 5 bin YTL ile cezalandırılacak.


‘Av ve Yaban Hayvanları ile Bunlardan Elde Edilen Ürünlerin Bulundurulması, Üretimi ve Ticareti Hakkında Yönetmelik’ dün Resmi Gazete’nin yayımlanarak yürürlüğe girdi. Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarının Korumasına İlişkin ‘Bern Sözleşmesi’ dikkate alınarak çıkarılan yönetmelikte, avı yasak türlerin tahnitlerinin hangi amaçla olursa olsun ev ve işyerlerinde bulundurulması alımı satımı ve yurtdışına çıkarılması yasaklandı.


Av ve Yaban Hayatı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Süha Umar, Türkiye’nin bu yönetmeliği çıkarmakta geç bile kaldığını belirterek ‘Bu bir sonun başlangıcıdır. Çok iyi bir başlangıç’ dedi.


Yıllardır bu yönetmeliğin çıkması için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Umar, ‘Hayvanın neresi olursa olsun, ister ayağı, ister başı ister yumurtası olsun. Parçaların tahnitlerini bile bulunduranlar ağır cezalar ödemek zorunda kalacaklar’ dedi.


Yönetmelik saka ve florya gibi ötücü kuşları da koruma altına aldı. Buna göre bu iki kuşu yakalayarak kafese koyma ve burada yaşamaya zorunlu bırakanlara 350 YTL para cezası verilecek.   (Hürriyet/Ümit ÇETİN/ANKARA)
 

1022040cookie-checkİçi doldurulmuş hayvana 5 milyar ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.