İşçi Partili adaylar: Mutlaka oy kullanın!

İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan toplumuna ‘ oyunuzu kullanın’ mesajı veren Türk adaylar amaçlarının burada yerleşik topluma siyasi ve sosyal alanda daha iyi hizmet sunmak olduğunu söyledi.


İngiltere’de 4 Mayıs ta yapılması beklenen yerel seçimlere iktidardaki İşçi Partisi’nden aday olan 12 Türk politikacı ‘Ada’daki Türk toplumunun sesini duyurma’ sözü verdi. Kendilerine güvendiklerini ve seçim yarışından başarıyla çıkacaklarını belirten Harringay Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Canver, ‘ 12 aday olarak Londra’da çok iddialıyız. Çalışmalarımız yoğun ve hızla devam ediyor. Amacımız birbirimize destek olmak buradaki halkımıza yarar sağlamak’ dedi.


12 TÜRK ADAYDAN 8’İ KADIN


İngiltere İşçi Partisi’nin 12 Türk adayından 8’inin kadın olması da dikkat çekti. Harringay Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Canver kadınların çoğunlukta olmasının gurur verici olduğunu belirterek ‘ Zaten etrafta olup bitenlere ilgi gösteren hep kadınlardır. Biz hepimiz başarılı kadınlarız. İyi birer örnek olduğumuza inanıyorum’ dedi.


İşçi Partisi’nin Hackney bölgesinden adayı Deniz Cemgil Oğuzkanlı İngiltere’de yaşayan halkın ‘kendisini yönetmekte etkin olamadığını’ ifade etti. Buradaki Türk toplumuna yapılacak sosyal- siyasi ve ekonomik yardımların politikadan geçtiğini hatırlatan Oğuzkanlı, ‘ Demokratik katılımın sağlanması açısından yerel seçimler çok önemli. Sağlıkta eğitime tüm hizmetlerin artmasını sağlamak  için biz İşçi Partili adaylar olarak bu işe talibimiz. Halkın bizi desteklemsini istiyoruz’ dedi. Oğuzkanlı seçmen kütüklerine kaydolmak için son başvuru tarihinin 13 Mart olduğunu da hatırlattı.


“OY HAKKINIZI KULLANINIZ”


İşçi Parti’nin diğer Türk adayları Alev Cazımoğlu, Dilek Doğuş ve Evrim Laws da Türk halkının yerel seçimlerde oy hakkını kullanma çağrısında bulundu. Enfield-Southbery bölgesinden aday olan Alev Cazımoğlu, ‘ Kimse geride durmasın. Tüm toplum sandığa giitsin, oyunu kullansın’ dedi.


Southwark bölgesinden adaylığını koan Evrim Laws da ‘ Herkes kaydını yaptırsın ve oyunu kullansın. Bize destek vermelerini bekliyoruz’ dedi. Harringay bölgesinin adayı Dilek Doğuş ise ‘ amaçlarının Türk toplumuna fayda sağlamak’ olduğunu söyledi.


İngiltere’de 4 Mayıs ta yapılacak yerel seçimlere İşçi Partisi’nden 12, Muhafazakar Parti’den 9, Liberal Demokratlar dan 2, Britanya Milliyetçi Parti’ den 1 ve savaş karşıtı ‘Respect’ partisinden 3 Türk aday katılacak.


İktidardaki İşçi Partisi’nin hali hazırda Belediye Meclis Üyesi olan Nilgün Canver, Ahmet Öykener, Mutalip Ünlüer ve Yasemin Biret dışında 8 Türk adayı daha bulunuyor. Toplam 12 adayın 8 ‘nini ise kadın politikacılarımız oluşturuyor.


FOTOĞRAF: İşçi Partili Türk adaylar: (soldan sağa) Alev, Nilgün, Dilek, Evrim ve Deniz

788530cookie-checkİşçi Partili adaylar: Mutlaka oy kullanın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.