İşçi Partisi lideri de greve karşı

İngiltere basını, ülkede emeklilik haklarındaki kesintilere karşı yarın yapılması planlanan kamu çalışanları grevi öncesinde siyasetçiler ile sendikaların karşılıklı açıklama ve hamlelerine geniş yer ayırıdı.

Independent gazetesi haberi “İngiltere taraf tutuyor” manşetiyle veriyor ve grevlere muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband’in de karşı çıktığını duyurdu.

“Grevler iki taraf için de bir başarısızlık ifadesidir ve Perşembe günü yapılacak grev yanlıştır,” diyen Miliband, öğretmenlerin neden hükümete öfkeli olduklarını anladığını ancak greve giderek kendilerini anlatamayacaklarını öne sürdü.

İngiltere’nin uzun yıllardır düzenlenen en büyük grevlerden biri olması beklenen 30 Haziran grevinde 750 bine yakın kamu çalışanının iş bırakması ve bunun sonucunda başta okullarda olmak üzere, hava alanlarında, vergi hizmetlerinde, kolluk hizmetlerinde ve mahkemelerde faaliyetlerin ciddi şekilde aksaması bekleniyor.

Grev kararı almayan sendikalar da üyelerine, grevleri kırmamaları çağrısında bulunuyor.

“Grev hükümeti zora sokabilir”

Times gazetesi yazarı Daniel Finkelstein, bu grevin İngiltere’nin muhafazakar-liberal demokrat koalisyonunu ciddi şekilde sarsabileceği görüşünü savundu.

“Koalisyon hükümeti sendikaları yenebileceğini düşünüyor öyle mi? Kamuoyu grevler sırasında taraf değiştirebilir ve hükümet kendini görevde kalmaya çalışırken bulabilir” diyen Times yazarı şu yorumu yaptı:

“Margaret Thatcher’ın sendikaları yendiği doğru. Fakat bu sendikalarla onlarca kez karşı karşıya gelmeyi ve kimi zaman onların bazı taleplerini kabul etmeyi gerektirdi… Sendikalara bir ders vermek isteyen eski başbakan Ted Heath 1974’te halka ‘Bu ülkeyi kim yönetiyor? Biz mi, sendikalar mı?’ diye sorduğunda, halk ona açıkça ‘Yöneten sen değilsin’ cevabını vermişti.”

Kemer sıkma önlemleri perakende sektörünü de vuruyor

Guardian gazetesi manşetinden duyurduğu haberde de İngiltere’deki kemer sıkma önlemleri nedeniyle tüketicilerin gelirlerinin düşmesinin, perakende sektörünü vurduğunu ve 10 binden fazla kişinin işinden olabileceğini öne sürdü.

Uzmanlar, hükümetin kesinti paketleri etkisini göstermeye başladıkça yıl sonuna doğru daha fazla mağazanın iflas edeceği görüşünde.

837750cookie-checkİşçi Partisi lideri de greve karşı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.