İşçi Partisi, Muhafazakarları yakalıyor

ICM şirketinin yaptığı araştırmaya göre, Muhafazakarların oy oranı yüzde 39, İşçi Partisi yüzde 30, Liberal Demokratlar da yüzde 20 civarında.

Bu sonuçlar, bir yandan Muhafazakarların uzun süre sonra ilk kez yüzde 40’ların altına düştüğüne ayrıca ülkedeki seçim sistemi nedeniyletek başlarına hükümeti kurmalarının neredeyse imkansız olduğuna işaret ediyor.

The Sunday Telegraph’a göre, İşçi Partisi içinde mayısta yapılacağı tahmin edilen seçimleri, nisan ortasına çekerek muhalefet için tam bir baskına dönüştürme önerileri de gündemde.

BROWN İYİMSER

Ayrıca The Observer, manşetinde Başbakan Gordon Brown’la yapılan bir mülakata yer verdi. Gazete, daha bir aydan kısa bir süre önce başbakanlığının en büyük krizlerinden birini atlatan Brown’ın, bir kaç ay içinde yapılması beklenen genel seçimler konusunda iyimser bir havada olduğu görüşünde…

Gazeteye göre; Brown’ı siyasi iklimin değişmekte olduğuna ikna eden iki gelişme var: Birincisi, ekonomi haberlerinin biraz daha olumlulaşması ve muhalefetin ikircikli tavrı. Observer’a göre, Brown’ın iyimserliğinin bir nedeni de Kuzey İrlanda barış süreci konusunda son haftalarda yürüttüğü müzakerelerde sonuç alabilmiş olması.

Kuzey İrlanda’da günlerce süren müzakerelerin sonunda iktidar paylaşımına dayalı sistem korunmuş ve polis ve yargı faaliyetleri de merkezi hükümetten Kuzey İrlanda’daki yönetime devredilmişti.

Seçmenlerin kendilerini ekonomik krizden İşçi Partisi hükümetinin çıkardığını düşünecekleri inancında olan Başbakan Brown, geçen ay yaşanan kendisini parti liderliğinden uzaklaştırma girişimini ise ”Ben bir savaşçıyım” diye yanıtladı.

Brown’ı iyimserliğini pekiştirecek bir haber de Sunday Telegraph’ın anketi sayılabilir.

829230cookie-checkİşçi Partisi, Muhafazakarları yakalıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.