İşçi Partisi Özer’de buluştu

*Politikadan istifa eden Britanya eski Dışişleri Bakanı David Miliband ve eşi Louise şerefine, İngiliz İşçi Partisince veda yemeği verildi. Politikayı bırakıp, Amerika’da “Uluslararası Kurtarma Komitesine” başkan olarak atanan eski bakanın vedasına, liderlik yarışındaki en büyük rakibi, İşçi Partisi lideri kardeşi Ed Miliband da katıldı.. Miliband kardeşler , yüzlerce partili arasında kucaklaşıp, el sıkıştı

*Ünlü restorancı Hüseyin Özer’in ev sahipliği yaptığı “veda yemeğinde” konuşan David Miliband, ağustos ayında New York’a taşınacağını belirterek, İşçi Partisine veda etti.. Tony Blair’in baş “Politik sorumlusu” olan , Gordon Brown Hükümetinde ise Dışişleri Bakanlığına getirilen 48 yaşındaki David Miliband, New York’ta Uluslararası Kurtarma Komitesine Başkan ve CEO olarak atandı

Britanya Dışişleri eski Bakanı David Miliband’ın politikaya ve ülkeye veda yemeği, kentin en ünlü Türk restoranlarından “Özer”de verildi.

İngiliz siyasetinin en renkli simalarından olan ve genç yaşında Dışişleri Bakanlığına getirilen 48 yaşındaki Miliband’in veda davetine, İşçi Partisi liderlik yarışındaki en büyük rakibi ve partinin yeni lideri küçük kardeşi Ed Miliband de katıldı. Londra’da West End’in en ünlü restoranlarından Özer’deki “veda” partisine, İngiliz ana muhalefetinin “ağır topları” eski bakanlar ve milletvekilleri katılırken, iki kardeş Miliband’in kucaklaşmaları geceye damgasını vurdu.

Ünlü restorancı işadamı Hüseyin Özer’in ev sahipliğinde düzenlenen ve İngiliz basınının davet edilmediği veda partisine, eski Dışişleri Bakanı David Miliband ve eşi Louise , Tony Blair ve Gordon Brown hükümetlerinin eski bakan ,gölge kabine üyeleri ve parlamenterleri Alan Johnson, David Lammy, Tessa Jowell, John Reid, David Blunkett, Hazel Blears, Caroline Flint, Keith Vaz, Chukka Umunna gibi önemli politikacılar katıldı. Geceye ana muhalefet partisi Lideri Ed Miliband de katılarak, abisine güle güle dedi.

TÜRK BASININ İLGİSİ YOĞUNDU

İngiliz basınının katılmadığı, ancak Türk basınının yoğun ilgi gösterdiği gecede David ve Louise Miliband’e konuklar, Ingiliz İşçi Partili milletvekil ve parti yetkilileri büyük ilgi gösterdi. Tony Blair Hükümetinde bakan yardımcılığı, Gordon Brown kabinesinde ise 30 yıl sonra göreve getirilen en genç Dışişleri Bakanı olarak görev alan David Miliband, Brown’nın siyasetten çekilmesinden sonra İşçi Partisi liderlik yarışında kardeşi Ed Miliband ile yarıştı. Parti liderliğine geleceği gözüyle bakılan abi Miliband, kardeşi Ed ile 2010 ‘da yapılan seçimde, kıyasıya mücadele etti ve az farkla liderliği Sendikaların desteklediği kardeşine kaptırdı. Kardeşine rakip olmama adına da “Gölge Kabine”de görev almadı.

SPONSOR TAMİLLİLER

Politikadan geçtiğimiz Nisan ayında istifa eden 12 yıllık milletvekili ve eski Dışişleri Bakanı David Miliband, “veda partisinde” yaptığı konuşmada , politikanın bir takım işi olduğunu belirtti, kendisine destek veren tüm parti görevlilerine teşekkür etti. Miliband, İngiliz genel seçimlerinde hem Muhafazakar, hem de İşçi Partisinin eşit şansı olduğunu ifade ederek , Amerika’ya gitmeden kardeşi liderliğindeki Partisine destek ve moral verdi. Dışişleri Bakanlığı döneminde Sri Lanka’da Tamil Kaplanları ile çıkan iç savaşta büyük uzlaşmacı rolü oynayan Miliband’in vedasına çok sayıda İngiltere’de yaşayan Tamil’li katıldı. Veda davetinin de Tamil’lilerin sponsorluğunda gerçekleştiği açıklandı. David Miliband’in Hüseyin Özer ile şahsi dostluğu nedeniyle Partisine veda davetinde, Özer Restaurant’ı tercih ettiği öğrenildi. Miliband kardeşler, gecede politika ile ilgili sorulara yanıt vermemeyi seçtiler.

Sıcak bir ortamda geçen davette, konuklara Özer’in mutfağında hazırlanan Türk yemek ve tatlıları ikram edildi.

FOTOĞRAF:

İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband da kardeşinin veda yemeğine katıldı.

İşçi Partisi’nin ağır toplarının bulunduğu geceye Türk ve Kürt İşçi Partililerin bulunmaması dikkat çekti…

848710cookie-checkİşçi Partisi Özer’de buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.