İAKM – Cemevi’nde Başkanlık Yarışı

EUROVİZYON / MUSTAFA KÖKER – İngiltere Alevi Kültür merkezi ve Cemevi, 26 Ocak’ta olağan kongreye hazırlanırken, yeni dönem başkanlığı için Mustafa Sivas, Kadri Yılmaz ve Zeynel Akdoğan adaylığını açıkladı. Pazar gün yapılacak kongrede üç aday yarışacak.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin 26 Ocak Pazar günü yapılacak olan 23. Dönem Olağan Kongresi yaklaşırken, yönetime aday olan listeler arasında da ciddi bir yarış dikkati çekiyor.

Başkanlık için Mustafa SivasZeynel Akdoğan ve Kadri Yılmaz adaylığını açıkladı. Her üç aday farklı listelerle kongreye hazırlanırken, Cemevi’nin daha aktif hale getirme mesajı verdiler.

Başkan adaylığını açıklayan Mustafa Sivas, uzun yıllardır kurumun içerisinde farklı görev ve sorumluluklar üstlendiğini belirterek, Cemevi içerisinde siyaset yapılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Zeynel Akdoğan açıklamasında kendisini mevcut yönetimin başkan adayı olarak tanıtarak, yönetimde kadınlara yüzde 50 kotalı ile daha fazla yer verip, kurumsallaşmaya önem vereceklerini kaydetti.

Kadri Yılmaz ise çeşitli nedenlerden dolayı Cemevi’nden uzaklaşanları geri getireceklerini, ayrıca farklı suçlardan dolayı hapse düşen gençlerin tekrar topluma kazandırılması için faaliyet göstereceklerini ifade etti.

İŞTE BAŞKAN ADAYLARININ VAADLERİ:

ZEYNEL AKDOĞAN; 23. IAKM’nin genel kurul seçimleri için yönetimin adayı olarak öne çıkan bir arkadaşınızım. Bizim adaylığımızın tabii ki önemli nedenleri var. İki yıl boyunca Cemevi’nin içindeki eksiklikleri, olması gereken bir takım işlevlerin olmadığını tebit ederek, oradan yola  çıkarak ben bu görevi kabul ettim. Yeni dönem yönetimi için listemizi bütün toplumu kapsayıcı bir şekilde özenle hazırladık. Kadınlarımızın Cemevi’nin yönetiminde daha aktif olmaları için yüsde 50 kadın kotasına dikkat edilerek hazırladık. Bu İAKM-Cemevi’nin kadınların önemine dikkat çekmek için ilk defa uygulamaya koyduğumuzbu kotayla Alevi inanışında kadına verilen değeri hatırlatmak ve kadının hayatın her alanında eşit haklara sahip olduğunu ve kadına bir cinsiyet değil, ‘can’ olarak bakış açımızı belirtmek istedik. Seçilmemiz halinde hedeflerimiz, bünyemizde tam kurumsallaşmayı sağlayarak, ülkede yaşayan bütün Alevileri tek yürek halinde biraraya getirmek olacaktır. Dilerim bu toplum ve bu kurumun daha da kurumsallaşıp, bir kimliğe kavuşması için büyük bir görevi başarıyla sonlandrırız. Yol’a hizmet noktasında Hakk yardımcımız, Hızır yoldaşımız olsun.

MUSTAFA SİVAS; Burası bizim evimizdir. Biz hizmet aşkı için heyecanlanıyoruz, bu topluma birşeyler vermek için heyecanlanıyoruz. Yıllardan beri Cemevi’nin içerisinde saymanlık, başkan yardımcılığı ve danışma, denetleme kurullarında çok emekler verdik. Bu binanın yapımında da devri daim olsun Tugay başkanımızın yanında gece gündüz çalıştık. Gece geç saatlere kadar emek vererek burayı bu şekle getirdik. Ondan dolayı bu emeklerimize de sahip çıkmamız gerekir. Binamız bitti ama içi boş. Binanın içinin gençlerle kadınlarla dolması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ekibimizle beraber bunları yapacağız. Burayı, gençlik, kadınlar, eğitim, iç hizmetler ve benzer aktivitelerimizle Cemevimizi en güzel yere çıkartmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Hiç bir ayrım yapmadan, siyasi düşüncesi ne olursa olsun kapıdan girerken sağ elini göğsüne koyup Alevi olarak buraya geldikten sonra başımızın tacıdır. Cemevi binası içerisinde hiç bir siyasi görüşe izin vermeyeceğiz.  Çünkü, biz eğer ki insanları ayrıştırırsak, büyüyemeyiz, güçlenemeyiz. Herkes dışarda istediği partiye çalışabilir fakat Cemevi içerisinde Alevi olarak kalmaları gerekir. Buna hizmet edeceğiz.

KADRİ YILMAZ; Benim mesajımşuolacak; her ne sebeple olursa olsun bu yapıya, dergaha yüz çevirmişseniz, küstürülmüşseniz, bir şekilde burayı unutturulmuşsanız; Her nerede yaşıyor ve Aleviliğinizi yaşatıyorsanız mutlaka buraya yüz sürülmesi gereken bir mekan olarak görmenizi istiyorum. Buranınbir parçası olmanız çok çok önemli. Çünkü, eğer içinde sizler yoksanız bu binaların hiç bir kıymedi yok, hiç bir anlamı da yok. İçi boşalmış, inancın yaaşanmadığı yerlerin dört duvardan daha öte bir yer olmadığını biliyorum. Sizlere çok ihtiyacımız var. Özellikle gençlere, kadınlara. Kadınların evde mutfağa mahkum çocuğunu bekleyen kadınlar değil,toplumun bir parçası olan, yaşadığı yerin parçası olan, ekonomiye katkı sağlayan canlar hanile gelmesini arzu ediyorum. Gençleri burada çok ama çok yeniden görmeyi arzu ediyorum. Suç makinesihaline gelmiş olan ve cezaevlerinde bulunan, kendi aileleri tarafından da dışlanmış olan gençlerimiz için gönüllüler grubu oluşturrak cezaevlerinde ziyaretler yapıp, oradan kurtulmaları halinde dönebilecekleri bir mekan olduğunu; artık sahipsiz olmadıklarını onlara göstermek istiyoruz. Onları yeniden topluma kazandırmak bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Hacı Bektaşı Veli kültürünün içerisinde de bu vardır. Elbiselerimiz gibi düşünelim; Kirlenmiş elbiselerimizi çöpe atmadığımız gibi, yıkayıp ütüleyip tekrar giydiğimiz gibi o gençleriize, çocuklarımızı da, kötü arkadaşlıklardan dolayı kötü alışkanlıkların da olabileceğini anlatarak, onları dışlamak bize ve böylebir kuruma yakışmadığını onlara anlatmak istiyoruz. Gönül ister ki tek bir listeyle bu sorunları kucaklayalım ama olmaz ve ayrı ayrı gitmek durumunda kalırsak herkese başarılar diliyorum. Hiç kimsenin şahsi bir çıkar için buraya geldiğini asla düşünmüyorum. Herkese başarılar diliyorum. Aşk ile.

2379110cookie-checkİAKM – Cemevi’nde Başkanlık Yarışı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.