IŞİD, 90 Süryani kaçırdı

IŞİD, Suriye’nin kuzeydoğusunda en az 90 Süryani’yi kaçıdı. Terör örgütü IŞİD’in Suriye’nin Haseke kentinde de, 5 Kürt köyünü ele geçirdiği belirtildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, terör örgütü IŞİD’in Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’de en az 90 Süryani’yi kaçırdığını iddia etti.

IŞİD militanlarının bu sabaha karşı Süryani kasabası olan Tel Tamir çevresindeki köylere baskın düzenlediği ifade edildi.

Suriye’deki muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi’nden yapılan açıklamada da, Haseke kentinin kuzeybatısındaki Tel Tamir beldesi çevresinde terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında çatışma çıktığı belirtildi. IŞİD’in söz konusu beldeye bağlı el-Ağibeş, Tel Hurmuz, Tel Şamiram, Tel Nasri ve Kasr Tuma Yelda köylerinin kontrolünü ele geçirdiği ileri sürüldü.

Açıklamada, “Köylerde çıkan çatışmalarda çok sayıda YPG üyesi öldü, 13 kişi esir alındı. Kürt grupları, Kamışlı ve Ras el-Ayn beldesinden Tel Tamir beldesine 100 araçlık destek kuvvetleri gönderdi” ifadesine yer verildi.

IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle yüzlerce ailenin köy ve beldelerini terk ederek Haseke kentine göç ettiği belirtilen açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bölgede IŞİD mevzilerini bombaladığı belirtildi.

1445730cookie-checkIŞİD, 90 Süryani kaçırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.