IŞİD Azez-Mare’de kaybetti

Gruplar böylece Halep’in kuzeyindeki bu iki bölge arasındaki kritik tedarik hattını yeniden açmış oldu.

IŞİD Mayıs ayında iki kasaba arasındaki bazı köyleri ele geçirmiş ve Mare’deki silahlı muhalif grupların Türkiye sınırı ile bağlantısı kesilmişti.

Binlerce sivil Menbic’i terk ediyor

Londra merkezli, muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, farklı silahlı grupların hem Azez hem de Mare’de eş güdümlü saldırılar gerçekleştirdiklerini ve Kefr Kalbin ile Kaljibrin köylerini IŞİD’den geri aldıklarını açıkladı.

Haber ajansı AFP’ye konuşan, Mare’de bulunan yerel gazeteci Mamun Hatip, “Hayat yavaş yavaş Mare’ye geri dönüyor” dedi. Hatip, “Yol yeniden açıldıktan sonra bazı insanlar geri döndüler. Hatta meyve satan kamyonların kasabaya girdiğini bile gördük” diye konuştu.

‘Koridor Türkiye ve ABD’nin desteğiyle açıldı’

Anadolu Ajansı ve Doğan Haber Ajansı, silahlı muhalif grupların koridoru, ABD ve Türkiye’nin desteklediği bir operasyonla açtığını bildirdi.
Ajanslar, güvenlik kaynaklarına dayandırdıkları haberlerinde, TSK’nın Fırtına obüsleriyle IŞİD’e ait 14 hedefe 61 top atışı gerçekleştirdiğini belirtti.

Ajanslar, koalisyon güçlerine bağlı uçakların da bölgede hava harekatı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Suriye’nin kuzeyinde hükümet güçleri, silahlı muhalif gruplar ile ana gövdesini YPG’nin oluşturduğu, ABD’nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) farklı noktalarda IŞİD’e karşı operasyonlar düzenliyor.

Irak ordusu ise Felluce kentinde IŞİD’e karşı ilerleyişini sürdürüyor.

SDG’nin Menbic operasyonu sürüyor

SDG’nin Menbic’e yönelik operasyonunda şimdiye kadar 70 köyü IŞİD’den geri aldığı bildiriliyor. Menbic harekatına ABD özel harekat birlikleri de karada danışmanlık desteği veriyor.

Binlerce sivilin Menbic’ten kaçtığı belirtiliyor. AP haber ajansına konuşan SDG sözcüsü Nasır Mansur, IŞİD’in Menbicli ailelerin Cerablus ya da el Bab’a gidişine izin verdiğini aktardı. Mansur, Menbic harekatının başlamasından bu yana 15 bin sivilin kenti terk etmiş olabileceğini de söyledi. Menbic’in nüfusu Suriye iç savaşından önce 100 bin civarındaydı.

1489070cookie-checkIŞİD Azez-Mare’de kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.