IŞİD’e 3 değil 11 kişiymişler

DHA’nın haberine göre, Suriyeli diş doktoru Muhammed al Rashad, 3 kızın da aralarında olduğu 11 İngiliz’i İstanbul’da havalimanında karşıladı.

İddiaya göre, otogara giden 12 kişi, Gaziantep otobüsüne bindi. Biletlerin tamamı Muhammed al Rashad adına alınmıştı. Rashad, İngilizleri, Gaziantep’te IŞİD’in verdiği isimlere teslim etti.

Bu bilgilere ulaşan emniyet Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay’da çalışmalarını derinleştirdi. Çember daraltıldı, Şanlıurfa polisi özel bir ekip kurdu. Muhammed al Rashad 28 Şubat’ta yakalandı.

Suriyeli diş doktorunun çantasında otobüs biletleri, banka dekontları, İngilizler’e ait pasaport ve kimlik bilgileri çıktı.

İfadesi alınan Muhammed al Rashad, iç savaş çıkınca zorunlu askerlik yaptığı Suriye ordusundan kaçtığını, Ürdün’e giderek Fransa, Kanada ve ABD elçiliklerine iltica talebinde bulunduğunu anlattı.

Muhammed al Rashad, yabancıları sınırdan geçirmesinin Rakka’da IŞİD’in İngiliz komutanını tanımasıyla başladığını söyledi ve aldığı bilgileri de Kanada elçiliğine aktardığını iddia etti.

Şu ana kadar 25 kişiyi İstanbul’dan alıp IŞİD’e götürdüğünü, karşılığında kişi başı 800 ile bin 500 dolar para aldığını ifade etti.

Suriyeli, amacının casusuluk değil terörist faaliyetleri önlemek olduğunu savundu. Tutuklanan Rashad, Şanlıurfa kapalı cezaevinde tek kişilik hücrede tutuluyor.

1447420cookie-checkIŞİD’e 3 değil 11 kişiymişler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.