Çiğdem uluslararası festivalde

‘Mortissa’ albümüyle başarılı bir çıkış yaparak dünyanın farklı yerlerinden övgüler alan sanatçı, Norveç’ten, Fas’a Avrupa’nın farklı yerlerinden konser talepleri alıyor. Sanatçı 7 Haziran’da dünyaca ünlü İran’lı kemençe sanatçısı Kayhan Kalhor’un da yer aldığı Double Bill ile prestijli Kings Place’te konsere çıkacak.

5 -7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 3 günlük dünya müzikleri festivalinde Venezuela, Fildişi Sahilleri, Romanya ve Britanya’dan sanatçılar da sahne alacak. 5 Haziran’da Afrika esintilerinin yoğun olduğu karizmatik Family Atlantica ve baş döndürücü Dobet Gnahoré ile başlangıcından sonuna yüksek enerjili bir akşam gerçekleşecek.

6 Haziran’da Balkan müziği hayranları Romanya’lı Oana Catalina Chitu’nun eski zaman vokalleri ve büyüleyici kemanı ile Anna Phoebe’yi keyifle dinleyebilecek. Festival 7 Haziran’da Türk, Yunan ve İran müzikleri ile son bulacak. Kalhor enstrümanlara ilgisi olanlar için 18.15’de bir konuşma yapacak ve konserde de çalacağı kendi özel yapımı Shah Kamancheh’ı (kemençe) gösterecek. Londra’daki Türkiyelilerin gururu olan Çiğdem Aslan kariyeriyle dünya çapında tanınma yolunda ilerliyor.

£14.50-£24.50 sterlinden satışa sunulan biletlerin konser öncesi temin edilmesi tavsiye ediliyor. Biletleri, 020 7520 1440 no’lu telefondan veya www.kingsplace.co.uk sitesinden almak mümkün. Çiğdem Aslan Kimdir? İstanbul’da Kürt bir ailenin kızı olarak doğan Çiğdem Aslan Türkçe, Kürtçe, Yunanca ve Balkan dillerinde şarkılar söylüyor. Aslan İstanbul Üniversitesi’nde İngiliz Edebiyatı eğitimini gördüğü sırada Robertiko söylemeye başladı.

İstanbul üniversitesi müzik grubu ile çalıştı. 2003 yılında Londra’ya gelen Çiğdem Aslan, İngiltere’nin ilk Balkan müzikleri yapan grubu olan Dunav ile çalışmaya başladı.

851070cookie-checkÇiğdem uluslararası festivalde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.