16.7 C
Istanbul
Thursday, April 18, 2024
Ana Sayfa DÜNYA İdlib’de Rusya ve Suriye’den yoğun bombardıman

İdlib’de Rusya ve Suriye’den yoğun bombardıman

Suriye ve Rus ordusu İdlib’i yoğun bir bombardıman altında tutuyor. Bölge savaş uçakları ve toplarla vurulurken on binlerce sivil evlerini terketmek zorunda kaldı. Muhalifler, Suriye ordusunun İdlib’e topyekün bir harekat başlatmasından endişeli.

Suriye ve Rus ordusu, muhaliflerin ellindeki son kale olarak görülen İdlib’i helikopter, tank ve savaş uçaklarıyla vuruyor.

Vurulan yerler arasında okul ve hastaneler de var. vurulan 10 hastane hizmet veremez hale geldi.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun helikopterlerle İdlib’in güneyine ve Hama’nın kuzeyine varil bombaları attığını duyurdu. Rus savaş uçaklarının da pazartesi günü bölgede 33 hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Muhaliflere göre İdlib’in güneyindeki kırsal bölgeler yoğun bombardıman nedeniyle tamamen boşaldı.

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bir yardım örgütü yoğun bombardımanın başından beri evlerini terkedenlerin sayısının 200 bine ulaştığını duyurdu. Bu kişilerin Türkiye sınırında daha güvenli olan bölgelere kaçtıkları belirtiliyor.

Suriye ordusunun kara operasyonları başlattığı yönünde haberler de var. Suriye medyası Hama’nın kuzeyindeki El Bani köyünün muhaliflerden alındığını duyurdu.

Rus ordusunun Lazkiye’deki Himeymim üssüneyse insansız hava aracıyla roket saldırısı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Rus yetkililer saldırıdan El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir El-Şam örgütünü sorumlu tuttu.

İdlib’in büyük bölümünü Heyet Tahrir El-Şam örgütü kontrolü altında tutuyor.

Suriye ordusunun 3 milyon kişinin yaşadığı İdlib’e topyekün bir operasyon başlatmasından kaygı duyuluyor.

İdlib’in eylülden bu yana en yoğun çatışma ve bombardımana sahne olduğu belirtiliyor. Eylül ayında Türkiye ve Rusya ateşkesi sağlamlaştırmak için İdlib gerginliği azaltma bölgesi mutabakatına varmıştı. Çatışma ve bombardımanın bu mutabakatı riske soktuğu yorumları yapılıyor.

2295640cookie-checkİdlib’de Rusya ve Suriye’den yoğun bombardıman

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.