Çiçeği burnundaki hükümette ilk çatlak…

Polonya’nın önde gelen gazetelerinden Rzeczpospolita, Hazine Bakanı Andrzej Mikosz’un eşinin,yeraltı dünyasıyla yakın ilşkileri olan  borsa simsarı  Witold W.’ya 300 bin dolar ödünç vermesi sonucu istifa ettiğini yazdı.

Gazete, Hazine Bakanı Mikosz’un istifa etmesine neden olan Witold W.’nun, yeraltı dünyasının tanınan borsa simsarlarından biri olduğunu ve 10 yıldır  polis tarafından izlendiğini okuyucularına duyurdu.

Kendisi hakkında bu tür haberlerin medyada yer alacağını önceden tahmin ettiğini söyleyen Hazine Bakani Mikosz, Hazine Bakanligi’nin bazı şirketlerin üzerinde kontrolunu arttırmasi ve etkili adımlar atması nedeniyle hakkında karalama kampanyası başlatıldığını ve bu nedenle istifa ettiğini söyledi.

Gazetede yer alan bir diğer haberde, Hazine Bakanı Mikosz’un istifasının Başbakan Kazimier Marcinkiewicz tarafindan kabul edidiği yönünde. 

Politik gözlemcilere göre, Hazine Bakani’nın istifasi, hükümette derin çatlaklar oluşturdu ve bu da hükümetin çok kısa bir süre içerisinde dağılacağının isareti.

1121550cookie-checkÇiçeği burnundaki hükümette ilk çatlak…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.