Çiçek: ABD’nin yapacağı çok şey var

Çiçek, Kanal 7 televizyonundaki Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.
Kuzey Irak’ta PKK’nin yapılanmasıyla ilgili ABD ile atılması planlanan ortak adımların sorulması üzerine Çiçek, Türkiye’nin bugüne kadar terörle mücadeleyi kendi imkanlarıyla yürüttüğünü, Türkiye’nin uluslararası camiadan yeterli desteği hiç bir zaman görmediğini söyledi.


ABD’nin, Kuzey Irak’ta yapabileceği çok şey olduğunu belirten Çiçek, bu örgütün mensuplarının Kuzey Irak’ta yuvalandığının, bunlara lojistik destek sağlandığının, Türkiye’ye oradan sızıldığının ortada olduğunu vurguladı.


PKK lideri Abdullah Öcalan’ın zehirlendiği iddialarının hatırlatılması üzerine Çiçek, “Türkiye bir hukuk devletidir. Kim ne suç işlerse işlesin onun infazı hukuk kuralları çerçevesinde yapılmaktadır. Devlet olarak da bu işlere bu devlet tenezzül etmez” dedi.


ABD’DEN “PKK KONUSUNDA FİİLİ SONUÇ” VURGUSU


ABD Dışişleri Bakanlığının üst düzey yetkilisi Matthew Bryza, PKK saldırılarına ilişkin, “Washington’un, bu konuda fiili sonuç getirecek hareketlerde bulunması gerektiğini” söyledi.


Bryza, Atina’da yayımlanan Kathimerini gazetesindeki demecinde, “Bu konu Türkiye için bir numaralı tehlike oluşturuyor. Türkler biraz da haklı olarak, bizim PKK terörü konusunda yükümlülüklerimizi yerine getirmediğimizi düşünüyorlar. Türk devleti ve toplumu bu konuda somut sonuçlar bekliyor. ABD, Türkiye ve Irak’ın işbirliğiyle bu konuda kesin bir sonuca odaklanmalıyız. Ancak tek yanlı hareketler istemiyoruz” dedi.



 

1040010cookie-checkÇiçek: ABD’nin yapacağı çok şey var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.