Çiçek: ‘Gündemde seçim yok’

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türkiye’nin gündeminde bir seçim olmadığını ve bunu gündeme getirmek için hiçbir sebep bulunmadığını belirterek, ”Birileri arzu ediyor, gönlünden böyle geçiyor diye Türkiye’de seçim yapılmaz” dedi.


Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, ”Deniz Baykal’ın erken seçim yapılması gerektiğine” ilişkin sözlerini şöyle değerlendirdi:
”Türkiye’nin gündeminde bir seçim yoktur. Yani birileri arzu ediyor, gönlünden böyle geçiyor diye Türkiye’de seçim yapılmaz. Türkiye, uzunca bir aradan sonra istikrarı yeni yakalamıştır. Anayasa’da ve yasalarda belirtilen süre içinde, zamanı geldiğinde seçim yapılır.”


Çiçek, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından iade edilen RTÜK Yasası ve TCK’da değişiklik planlayıp planlamadıkları sorusunu şöyle yanıtladı:


”Biz, bunları Temmuz’dan evvel yasalaştırmaya hazırlıyoruz. Bu, RTÜK ile ilgili Anayasa değişikliği için de geçerlidir. Biz oradaki gerekçelerin hiçbirisine de katılmıyoruz. Neden siyasetçiler hep kötü yapar da başkaları iyi yapar? Bugünkü Sayın Cumhurbaşkanı’nı da bu Meclis seçti. Senelerden beri Sayıştay mensuplarını, bu Meclis seçer. Hiç de kötü seçim yapmadı.”

1021850cookie-checkÇiçek: ‘Gündemde seçim yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.