Çiçek’ten provokasyon uyarısı

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada, bu durumun sürdürülen mücadeleye zarar vereceği uyarısında bulunarak, “Onun için vatandaşlarımızın devletine ve güvenlik güçlerimize destek vermesi bu manada güvenmesi yeterlidir. Onun dışında başka türlü tepkiler bu sürece zarar verebilecektir” dedi. 


Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal bütünlüğünü, üniter yapısını ve tprak bütünlüğünü koruma güç ve yeterliliğine sahip olduğunu ifade eden Çiçek, ”Türkiye’nin sabırlı ve soğukkanlı hareketini kimse istismar etmemeli, Türkiye’nin gücünü sınamaya yeltenmemelidir” diye konuştu. 


Çiçek, terörle mücadelede alınması gereken tedbirlerin niteliği, zamanı ve yöntemi konusunda devletin bütün kurumlarının, Cumhurbaşkanlığı, hükümet ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam bir mutabakat içerisinde olduğunu kaydetti. 


Terörle mücadele konusunun milli bir mesele olduğunu vurgulayan Çiçek, bu konuda milli birlik ve bütünlüğü zedeleyecek yaklaşımlardan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Çiçek,toplum olarak bu tür hain saldırılara karşı verilecek en iyi cevabın birlik ve beraberliği en üst düzeyde tutarak sağduyulu ve metanet içinde bir duruş sergilemek olacağını kaydetti. 


Çiçek, tezkereyi, tam bir kararlılıkla, TBMM’nin büyük bir çoğunluğuyla çıkarıldığını belirterek, ”Bu tezkereyi dolapta dursun diye de çıkarmadık” dedi.

1049620cookie-checkÇiçek’ten provokasyon uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.