Çifte vatandaşlık mağdurlarından miting

Mağdurlar Komitesi adına konuşan Emel Ünal “Yüz binlerce insanın Alman vatandaşlığının geri alınmasının bu insanlara yapılan büyük bir haksızlıktır. Bir çok insan yanlış bilgilendirmeden ötürü çifte vatandaşlığa yönlendirildi” dedi.

Papaz Christoph Stoodt, “Bir zamanlar misafir işçi statüsünde gelen insanlar burada kalıcı oldular. Yaşam merkezlerini Almanya seçtiler. Şimdi yapılan uygulamayla birçok insanın ayaklarının altındaki toprak çekiliyor. Gelecekleri yok ediliyor. Bir Alman olarak bu uygulamaya öfkeyle bakıyorum. Biçimsel bir mesele için insanların gelecek perspektifleri ellerinden alınmamalı” dedi. D‹DF Genel Başkanı Hüseyin Avgan da gösteride yaptığı konuşmada “Her iki taraf bizim sırtımızdan politika yaptı. Yapılan yanlışların bedeli bizlere ödetiliyor. Bugün burada yapılan mitingin bütün Almanya’ya yayılan bir sinyal olması gerekir. Bedeli biz ödemeyeceğiz. Bütün engellere rağmen Alman emekçi kardeşlerimizle birlikte ortak yaşamı daha da ileri götüreceğiz” dedi.

Avukat Müller de yaptığı konuşmada, uygulamanın hukuksal boyutlarına ve neler yapılması gerektiğine dikkat çekti. Göçmen Kadınlar Birliği adına konuşan Sidar Demirdöğen, haksız uygulamaları protesto ettiklerini söyledi ve birçok göçmen kadının uygulamadan nasibini aldığına vurguladı. Kadın örgütü Couarge adına konuşan Bernatte Leidiger de Almanya’da yaşayan herkese eşit haklar ve göçmen kadınlara eşlerinden bağımsız oturum ve çalışma hakkı verilmesini, gerici Yabancılar Yasası’nın iptal edilmesini talep etti. Frankfurt Öğrenci Temsilcilikleri adına yapılan konuşmada 14 Temmuz tarihinde Frankfurt’ta  sınırdışılara karşı yapılacak eyleme çağrı yapıldı ve Almanya’da yaşayan çocuk ve gençlere ailelerinden bağımsız oturum hakkı verilmesi istendi.

Miting, açık mikrofondan taleplerin ve insanların tek tek kendi durumlarını dile getirmesiyle sona erdi.

1109180cookie-checkÇifte vatandaşlık mağdurlarından miting

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.